46

Нов корпус на ОУ „Алеко Константинов“ ще проектира община Пловдив

Възможности за изграждане на нова сграда на мястото на физкултурния салон във филиала на ОУ „Алеко Константинов“ обсъдиха зам.-кметът по образование Стефан Стоянов и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.

„Модернизирането на образователната инфраструктура е сред основните ни приоритети. Подготвяме все повече проекти за нови сгради, а последните наредби за физическата среда в училищата дават възможност за проектиране на сгради с по-голям достъп и функционалност“, коментира Стефан Стоянов.

Предвижда се в новата сграда да бъдат разположени допълнителни класни стаи, както и физкултурният салон. Пространството около учебното заведение ще бъде облагородено и улицата ще бъде ремонтирана.

„Физкултурният салон може да бъде пригоден и за провеждането на училищни събития и тържества. Ще бъде изграден асансьор за улеснение на учениците, както и топла връзка с основната сграда“, обясни Георги Стаменов.

По думите на директора на училището Марияна Найденова в новата сграда ще се обучават учениците от 4 клас, като така възпитаниците от началния курс ще са на едно място, а в основната сграда на ул. „Божидар Здравков“ №3А ще останат прогимназиалните класове.

Предстои училищното ръководство, заедно с район „Централен“, да подготви техническото задание за проектиране.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Арх

Арх

11.04.2023 | 18:27

Сградата би трябвало да е паметник на културата. Някога хората казваха на училището Карнеги. Вероятно е било построено с пари на фондацията след земетресението през 1928. Дали новата пристройка ще е с архитектурата на вече построената сграда или ще е както дойде? Дано съмненията ми са неоснователни.

Отговори
3 0
Даскал

Даскал

11.04.2023 | 17:20

Князът чака вече две години първа копка! Те тръгнали други да лъжат!

Отговори
5 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?