Следвайте ни

Нов факултет в Техническия кове кадри за отбранителната индустрия

viber icon

Първи договор за сътрудничество подписаха днес Съвместното командване на специални операции /СКСО/ и Техническият университет – филиал Пловдив. Целта му е двете страни да изследват и развиват нови технологии и продукти в областта на въоръжението.

Директорът на ТУ-филиал Пловдив проф. Д-р Въльо Николов припомни, че в заведението ще започне да работи специален факултет за подготовка на инженерни кадри за отбранителната промишленост. 

Такива договори СКСО досега има само с Аграрния университет и Националната спортна академия, които бяха подписани преди избухването на пандемията. 

„Искаме да поддържаме контакти със Съвместното командване на специалните операции, за да могат наши студенти да се запознават директно с експлоатацията и поддръжката на изучаваната военната техника, като част от учебния процес“, каза проф. Николов.

Той припомни, че някои студенти карат стажа си във военни формирования. 

От СКСО се надяват със сътрудничеството с ТУ-филиал Пловдив да повишат нивото на техническа поддръжка на старата и новата техника.

„Шестима наши служители са завършили Техническия университет, а в момента един се обучава тук. Ще подкрепям всички военнослужещи, които искат едновременно да работят и да учат във филиала на Техническия университет“, заяви генерал Матеев. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

КАЗАК

КАЗАК

21.10.2020 | 20:13

Пак политика! Още през 1991г има завършили инженери от точно този "НОВ" факултет!!! За авияцията и за военната промишленост. Едната специалност е "Механично уредостроене" само за сведение на тези двамата от снимката и на журналиста!!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?