2374
Следвайте ни

Нов аквариум радва малчуганите в ДГ "Каменица"

viber icon

Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, зам. – кметът Фиданка Кацарева и директорът на Природонаучния музей в Пловдив гл. ас. д-р Огнян Тодоров бяха официални гости на тържеството под надслов „С грижа и любов за природата“ в детска градина „Каменица“ на ул. „Лъджене“. 


Те разгледаха и еднометровия аквариум с десетки разноцветни рибки, изграден със средства от проект, спечелен от детското заведение по ПУДООС. В специални шкафове от двете му страни са поставени 2 и 3D модели на различни видове морски обитатели в реални размери, образователни карти и табла.


Малчуганите от 4-та група на детското заведение поздравиха гостите с песничка и танц за рибките, а после им показаха изложбата с експонати, сътворени от тях от природни материали, по повод Европейската седмица за намаляване на отпадъците /20-28 ноември 2021 г./
Кметът на район „Централен“ поздрави децата за прекрасното изпълнение и пожела Коледа да им донесе мечтаните от тях подаръци. 
За любознателните природолюбители и бъдещи първокласници, той подари на директора на ДГ „Каменица“ Илиана Христова „Българска популярна енциклопедия“, в която са събрани над 30 000 интересни статии от различни сфери на науката.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?