Следвайте ни

Николай Радев: Учителите са доволни от обученията

viber icon

Колегите са доволни от обученията, които провеждат от избраните фирми, затова използваме и техните услуги. Лекторите са професионалисти в заложените теми, резултатите също са добри. Например най-тежките лекции, свързани с приобщаващото образование, връзките със социалните служби и т.н., се водят от експерт от дирекция „Социално подпомагане“ в Пловдив.

След всяко обучение се прави анкета сред участниците. Ако колегите не бяха доволни, то нямаше да търсим повече тази фирма. Преди време ползвахме друго дружество -учителите не харесаха методите им и вече не работим с тях.

Важно е да се отбележи, че по направление „професионална квалификация“ ние си партнираме и с ПУ „Паисий Хилендарски“, както и с няколко други фирми. За 2019 г. средствата са 23 000 лева, които задължително трябва да дадем. Въпросната фирма е получила около 8000 лева.

Всяка година имаме поне 3 обучения на всички учители. Те включват 8-часови лекции от преподавател, който е специалист в съответната сфера и 8 часа, в които се работи по вече усвоения материал. Общо 16 часа - за да получи всеки един учител кредит.

В нашето училище в началото на година се избира комисия, която отговаря за квалификацията. Тя се ръководи от един от главните учители. Тази комисия прави анкета за необходимостта от квалификация на учителите.

След това се оформя задължителен план за квалификация на училището. На базата на него се подбират различни фирми, които да проведат обучението. За нас е важно темата да отговаря на плана на училището, да бъде на ниска цена и лекторът да бъде специалист в съответната сфера.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?