Следвайте ни

Неочаквана ваканция за студентите в Аграрния

viber icon

Неочаквана ваканция в средата на академичната година ще имат студентите от Аграрния университет. Висшето училище прави промяна в графика заради коронавируса. 

Вместо да започне по обичайния начин веднага след новогодишните празници, началото на сесията се отлага за 18 януари.

След като изпитите приключат, редовните студенти ще имат повече от месец почивка. Причината е, че за тях занятията ще продължат чак на 15 март.

За задочниците пък началото на семестъра се отлага за 22 февруари. Ако ситуацията позволява, ще учат присъствено, ако не - онлайн.

Това е най-разумното решение към момента - да отложим занятията с надежда през март да е по-голяма вероятността за присъственото им провеждане, защото нашите специалности изискват практически занятия, обясни ректорът на АУ проф. Христина Янчева.

С реорганизацията необичайната академична година това лято ще се проточи чак до края на юли и се очаква да приключи даже в първата седмица на август.

Едва секнали, занятията може да започнат наново - университетът обмисля изтегляне напред на началото на следващата академична година. Целта е да се избегнат максимално есенният и зимният период, когато върлуват вирусите.

Сесията този път ще е онлайн, тъй като заповедта на здравния министър забранява присъствена форма до 31 януари. Аграрният университет ползва за обучението в електронна среда платформата на Майкрософт. „Тя позволява  да се правят тестове. Някои преподаватели пък предпочитат да заложат на устно изпитване, този път обаче проведено чрез видеовръзка в реално време“, обясни ректорът.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?