965

Немският езиков център в Пловдив ще обучава чужденци на български

За 23-ти път Езиковият център по немски език в Пловдив ще отвори врати за Новата учебна година. Тя ще бъде открита на 10 октомври, съобщи Лъчезар Тодоров, управител на Германо-българския център за срещи. .
През есенния семестър в учебните зали на центъра ще се обучават ученици, студенти и специалисти, които искат да придобият езикови нива А1-С1. Немската детска занималня е отворена за деца на възраст от 7 до 10 години.


В Немския езиков център се полагат и изпити за владеенето на езика по стандартите Гьоте Институт за придобиване на Zertifikat B2/C1. „В преговори сме с института в София да се превърнем в сертифициращ център за цяла Южна България”, уточни Тодоров.
През новата учебна година центърът ще предлага и български език за чужденци, както и курсове с бизнес насоченост.
Немският езиков център е основан през 1999 г. и е първият и най-утвърден езиков център по немски език в Пловдив. Досега в него са обучени 5500 курсисти. Всички, които проявяват интерес може да звънят на тел. 032/ 63 61 71.


Немският език е дванадесетият най-разпространен език в света - 135 милиона души говорят този език. Той е майчин език за родените в Австрия, Белгия, Германия, Лихтенщайн, Люксембург и Швейцария. В тези страни немският език е признат за официален. 98% от
австрийците говорят немски, 1% от белгийците, 95% - от германците, 92 на сто от родените в Лихтенщайн, 78% от гражданите на Люксембург и 60 на сто от швейцарците.
Съветът на Европа окуражава многоезичността, като част от културното наследство на континента, и в същото време насърчава 700 милиона европейци да изучават чужди езици както в училище, така и извън него.

Германо-българският център за срещи е наследник на създадения през 1993 г. Център за срещи на провинция Саксония-Анхалт. Той се ръководи от едноименната фондация, която подкрепя
всички дейности, инициативи и актове на разбирателство и взаимопомощ в рамките на сътрудничеството на германски и български граждани, фирми и институции във всички области, особено в образователната, икономическата, културната, туристическата, научната и
социалната сфера.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?