4232

Недка Петрова с номинация за "Герой на децата"

Шефката на Комплекса за социални услуги от 25 години помага на деца и родители

Шефката на Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Пловдив Недка Петрова, е сред 17-те номинирани за "Герой на децата" в тазгодишните отличия „Златна ябълка“. Те ще бъдат връчени за 14-и пореден път от Национална мрежа за децата на личности, организации, институции и компании, които са допринесли за защита правата на децата и за подобряване на тяхното благосъстояние. 

Недка Петрова вече 25 г. работи децата да растат в защитена среда, да имат мечти и да се учат как да ги сбъдват. Ръководи Комплекса за социални услуги за деца и семейства, който съчетава различни форми на грижа за най-уязвимите. Сред стотиците променени съдби са и тези на пораснали деца, някои от които се връщат за социална работа в КСУДС в Пловдив, за да посветят себе си на каузата, на която е отдадена Недка Петрова.

В тазгодишния конкурс са номинирани над 50 личности, организации и институции в общо 9 категории.

Онлайн гласуването завърши с близо 5000 гласа. Изборът на победителите в категориите „Герой на децата“ и „Детска организация“ се определя изцяло от публиката. В останалите победителите се избират от жури, като номинациите с най-много гласове на публиката получат два допълнителни гласа. 

Призовете ще бъдат връчени на 31 май в София. Тази година наградите  “Златна ябълка” са посветени на каузата „Образование за всяко дете“. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?