2374
Следвайте ни

Най-младият директор: Ако са мотивирани правилно, днешните младежи ще засенчат всички

viber icon

Учениците могат да съборят хиляди стени, ако са мотивирани. Това сподели най-младият сред училищните директори у нас - Александър Лазаров.

Едва 30-годишен той ръководи екип от 70 учители в най-старото софийско училище 127-мо СУ „Иван Николаевич Денкоглу“. По думите му отговорността на позицията изисква непрестанна комуникация с учители и ученици, както и безусловна отдаденост. 

"Най-отговорно в моята професия е да успееш да обединиш мненията на всички. Поемайки поста ме плашеше именно това - дали ще успея да мотивирам всички да вървим в една посока. Обичам да давам личен пример на колегите си, а заедно с това и на учениците. Мисля, че успях да създам чувството на екипност и да изградя доверие", обяснява директорът. 

Александър Лазаров споделя, че винаги е мечтал да бъде учител, а естественият професионален път и лична амбиция го отвеждат до директорския стол. Не липсват обаче скептични погледи от колеги, заради възрастта му. 

"Обикновено при смяна на ръководство има множество сигнали от най-различни места, тъй като трудно свикваме с новото. В началото, когато поех поста, освен с учебната дейност, трябваше да се ангажирам и с подобни сигнали. Успях обаче да убедя своите колеги, че ме е грижа", обяснява още той. 

За новото поколение най-младият директор казва, че се мотивират трудно, но категорично не са най-неграмотни. 

"Ако днешните младежи бъдат правилно мотивирани, те ще засенчат всички и ще са способни да преодолеят хиялди предизвикателства", смята Лазаров. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Батко

Батко

01.11.2021 | 20:33

Евала на този млад човек! Да е жив и здрав и да продължава да мотивира и учителите, и учениците!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?