Следвайте ни

Наредба на МОН намалява 10 пъти бумащината в училищата?

От новата учебна година се променя и досегашното изискване преди стартиране на процедура за наказание на ученик родителите да бъдат уведомени писмено

viber icon

Елица Кандева

Проект за нова наредба за приобщаващото образование е качен на сайта на МОН за обществено обсъждане до 10 септември. От МОН определят наредбата като ключова за изпълнението на управленската политика. Документът чувствително се намалява административната работа на учителите. Според министерството това бреме, от което гилдията масово се оплаква, ще олекне 10 пъти.
По сега действащите правила, ако в училище има 15 ученици с нужда от допълнителна подкрепа за личностно развитие, екипът трябваше да изготвя годишно около 480 писмени документа. Занапред те ще се сведат до около 45.
От новата учебна година се променя и досегашното изискване преди стартиране на процедура за наказание на ученик родителите да бъдат уведомени писмено. Това вече ще става и по електронна поща. Ако родителят поиска, той може да се включи в заседанието на Педагогическия съвет, както и да присъства на изслушването на детето си. Ако не реагира на имейла си обаче, процедурата няма да бъде спирана.

Още важна информация за учители и родители ще намерите ТУК./"Пазарджишка Марица"

Борислав Наумов

Борислав Наумов

Борислав Наумов е завършил Факултета по журналистика на Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Има над 30-годишен опит в печатни и електронни медии. Бил е отговорен редактор в Агенция „Балкан”, на българското издание на в. New Europe, на сайта „Коментатор”, главен редактор на агенция Internews. Ръководил е отделите за вътрешна информация на вестниците „Дума” и „Република”, бивш зам.-главен редактор на в. „Дума”. Работил е като парламентарен репортер на в. „Класа”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?