Следвайте ни

Напрежение в ОУ „Кочо Честеменски": Родители не пускат децата си в училището СНИМКИ

viber icon

Родители не пуснаха децата си на тържеството за завършване на пети клас в ОУ "Кочо Честеменски" в Пловдив. Те твърдят, че на класната ръководителка на 5 г клас, чийто последен работен ден е бил вчера след подадена молба за напускане, не е било позволено да присъства.

Според родителите към нея е имало лошо отношение в училището. 

В знак на протест родителите не пуснаха децата си на тържеството и петокласниците останаха да го гледат зад оградата.

Учениците са били поканени да влязат, но са отказали. Някои от родителите не разрешиха на децата дори да си вземат бележниците.

Сред исканията на родителите са също така децата им да имат класна стая, вместо да учат на ротационен принцип. По този начин действат повечето класове, но по думите на родителите се отнася само за техните деца и за още един клас.

В момента се провежда среща между двете страни.

Очаквайте подробности!

Живка Гецова

Живка Гецова

Сътрудник

Живка Гецова е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“. По-късно прави магистратура по международна сигурност в Sciences Po, Париж, с насоченост към въпроси от сферата на глобалното здраве. Работила е за две европейски агенции и има опит в различни медии в страната и чужбина.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (26)

Родител

Родител

08.07.2021 | 12:09

Златка Хамид Алдженаби е една крачка покровителствана от Герб и Киркова,заедно си правят далавера те с тези обучения на учителите и крадат яка пари.Златка е с фалшива диплома,как така изведнъж като стана директор в Кочо и си направи пластични процедури-нос,скули,бръчки и устни ,да не говорим за кожите и чантите от по 500-600 лв.С една заплата не се правят тези неща.Крайно време е да е махнат завинаги от системата.Тормози и заплашва учители ,за да си нареди нейни хора.Крадла и затвор за нея.Впрочем и брат й е същият красив тип,хванат за източване на кредитни карти в Мароко.

Отговори
3 4
Родител на бивш ученик

Родител на бивш ученик

08.07.2021 | 20:27

Коментарите на загрижени родители в ОУ "Кочо Честеменски" няма да решат проблемите . Нужни са официални жалби и сигнали до РУО Пловдив и МОН София.

Отговори
2 2
Друг родител

Друг родител

10.07.2021 | 17:59

Лъжи, изнудване и пазарене - това ли е мотото на родителите от вашия клас? Доста неверни неща пишете!

Отговори
2 1
Гневен ученик

Гневен ученик

02.07.2021 | 20:52

Госпожа Тенева даде сърце и душа през годината работейки по възможно най-добрия начин. Такъв учител готов всеки ден да даде най-доброто на учениците всеки ден рядко се среща. Цяла година работеше с любов и желание, раздавайки се, за да бъдат постигнати възможно най-добрите резултати. Определено всички научиха много благодарение на нея. Наградите които успя да спечели са доказателство за това което казвам. По този начин тя успя да мотивира всички, че се с желание и труд човек може да постигне много и всичко което иска. Отношението на голяма част от учителите както и ръководството е меко казано отвратително спрямо нея. Замислете се преди да повярвате на приказките срещу нея, защото всичките изказани неща срещу нея са меко казано смешни и нямат нищо общо с реалността. Потресен съм от видяното и чутото.

Отговори
13 14
Колежката

Колежката

03.07.2021 | 16:12

Може ли с факти- какво точно направи за класа си Тенева? Без изрази, като "много"! Факти искам! От колко деца е класът, колко отпаднаха тази година от него? И така нататък. Искам да ме оборите с факти, всичко друго е дрънкане и приказки без край. И стига с тази награда, другите учители също имат награди и признания, но не парадират и лежат само на тях! ДАЙТЕ Факти!

Отговори
11 6
Родител на дете от 5г

Родител на дете от 5г

06.07.2021 | 16:12

Факт е ,че ние родителите имаме повече наблюдения за свършената работа от г-жа Тенева.Онлайн обучението мина през нашите очи.Аз съм видяла многократно протича час по математика с г-жа Тенева.Факт е ,че детето ми заобича математиката и започна да се изявява извън училище.А относно броя на децата-колкото ги е приела в началото,толкова са и в края.Но за по-нататък не се знае.

Отговори
4 4
Страничен наблюдател

Страничен наблюдател

02.07.2021 | 20:41

Госпожа Тенева е един прекрасен, слънчев, добронамерен и красив човек! За една учебна година момичето спечели уважението на своите ученици, работи неистово,неуморно и доказа пред света, че младите хора на България са умни,интелигентни и пробивни. Признанието, което тя получи на конкурса в Москва, показва,че младата учителка си е свършила работата. Съграждани, моля, чуйте ГЛАСА НАРОДЕН. Не позволявайте да се нарушават традиции, да се гонят младите хора от България и техния труд да използват други държави. Не позмолявайте училищата да бъдат МАФИЯ, това са нашите деца...

Отговори
15 16
Георги

Георги

02.07.2021 | 08:39

Директорите са като шефове на предприятия , колят и бесят както ум падне, къде е руо и Киркова ?

Отговори
22 13
Учител ОУ Кочо Честеменски

Учител ОУ Кочо Честеменски

02.07.2021 | 07:04

Лъжи и манипулации от едно нагло момиченце! Жалко за родителите и децата от 5 г. Тази госпожица не е направила нищо за класа си. Действа изключително грозно, емоционално и манипулативно на децата.

Отговори
19 16
Жандармериста

Жандармериста

02.07.2021 | 00:06

Срам е Златка Ал Джена и да е директор.Един престъпник управлява едно добро училище.Защо изгониха златето от текстилния техникум,защото го окраде.Обаче е комбина със Ванчето Киркова и заедно делят откраднатато

Отговори
22 16
Георги

Георги

02.07.2021 | 08:35

Киркова оставка !

Отговори
15 14
Искрен

Искрен

08.07.2021 | 17:01

Факт не оспорим, трето училище й е в Пловдив и от предните две си е тръгнала посрана и тук няма да е по различно. Тормоз над учители в текстилния техникум, тормоз над учители и в ОУ "Кочо Честименски". За присвояването няма да говорим, как муфтеше пари от ромските ученици в текстилния техникум. Срам и позор е за цялото учителско съсловие, тя и ония мекотели донка и мария караджова.

Отговори
3 4
Стойчо Божилов

Стойчо Божилов

01.07.2021 | 22:55

Срам ме е да чета ! Жалко е родител да забрани на детето си да участва в собственото му тържество,жалко е да хули, обижда и клевети прекрасните учители в това училище! Колко ли " възвишено" да е в сутрешните часове да държиш петокласника си на оградата ,протестирайки срещу лошо отношение в училището, а следобед ,с трепет и усмивка , да прекрачиш прага на същото това училище за първата родителска среща на първокласника си ! Учителю ,тъй често наричан - старши , младши , главен ,администратор, зам.директор, директор, ръководител ,обучител- ЧЕСТ И ПОЧИТАНИЯ ! Охулен ,обругаван - стой ТАМ и се грижи и за петокласника и за първокласника - децата на България !

Отговори
24 11
Писна ми

Писна ми

01.07.2021 | 20:56

По-горе Учител трябва да е Златка, а Дора най-вероятно е Донка. Доста прозрачно. Ръководство, което цяла година тормози и унижава млада учителка пред нейните учениците. Срамно, махленско поведение... много свойствено за хората, които им дадоха власт. ГЕРБ естествено. Запазена марка - ниско интелигентни, груби, нагли и хитри. Като Вожда!

Отговори
17 27
Писма ми от нагли.

Писма ми от нагли.

01.07.2021 | 22:33

Не знаех че има ромска махала в региона и че има децата, които не желаят да учат!

Отговори
0 5
Opiten

Opiten

03.07.2021 | 13:58

Не си е дала лептата...

Отговори
3 4
Искрен

Искрен

08.07.2021 | 17:04

Те са, познават се по правописните грешки

Отговори
1 2
Дора

Дора

01.07.2021 | 16:50

Тя въпросната госпожа на нищо не е научила децата ни, не знам кои са тези родители, които протестират и желаят децата им да са неграмотни!

Отговори
17 23
Здра

Здра

01.07.2021 | 16:52

И аз не подкрепям протеста!

Отговори
19 18
Иван

Иван

01.07.2021 | 15:40

На звездната госпожа и се клатят краката. Време е да си ходи сама, преди разследващите да и изкарат кирливите гащи и фалшивата диплома. Хем е проста, хем е нагла! Тормозът е от директор Златка Алдженаби към учителите и другия персонал. Преди седмица изгони и охранителя. Познайте защо?

Отговори
16 21
Учител

Учител

01.07.2021 | 16:52

Пишете без да сте инфопмиран. Днес се проведе среща между педагогическия колектив, председателя на Обществения съвет и журналист от вестник "Марица", на която се установи, че нищо от твърденията не е вярно. Жалко, че децата не присъстваха на хубавото тържество.

Отговори
23 11
Човек

Човек

01.07.2021 | 19:12

Адекватно гражданско общество и мнение не се сформира с охулване на която и да е личност.Що за общество сме ние и какъв пример даваме на младото поколение,когато си позволяваме да казваме на лекаря как да ни лекува,на учителя как да учи децата ни и т.н.т.За съжаление в нашето общество стана лукс да забелязваме първо хубавото,красивото,продуктивното,онова малкото, което топли сърцата и душите!Добре е да различаваме градивната критика от злобата и да се опитаме да бъдем малко по-добри!

Отговори
26 2
Учител

Учител

01.07.2021 | 22:47

Жалко. Децата трябваше да присъстват на разговора-театрална постановка, за да видят как техните учители треперят да не загубят мястото си. Такива постановки не са за изпускане!

Отговори
22 10

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?