71

Наградиха учителка по религия пред очите на дядо Николай СНИМКИ

Отличиха най-добрите учители и директори в Пловдив и областта

Учителка по религия, успяла да увлече 262 ученици с откритите си уроци, грабна една от наградите на Регионално управление на образованието в категория "Педагогически специалист". Това стана пред погледа на пловдивския митрополит Николай, който бе гост на церемонията в Малката базилика на Филипопол днес.

Плакетите се връчват на заслужили учители и директори за доказан висок професионализъм и постигнати отлични резултати в педагогическата дейност. Сред гостите на тържеството бяха още областният управител инж. Илия Зюмбилев, началникът на РУО Иванка Киркова, началникът на отдел "Образование" в общината Донка Щилянова и много преподаватели.  

„След известна пауза отново съм сред вас с толкова много съмишленици. Вие сте мотиваторите, от които зависи бъдещето на нашите деца. Поздравявам ви за цялата отдаденост за утвърждаването на професията „учител“. Щастлива съм, че сме заедно – хората от образованието, държавата и църквата“, каза в приветствието си началникът на РУО Иванка Киркова. По нейна покана гост на тържеството бе пловдивският митрополит Николай.

"Учителската професия е божествено призвание, така, както е апостолското служение, защото вашата мисия е да посеете в детските души семената на добродетелите. Вярвам, че сеете доброто и полезно знание и сте достойни следовници на делото на равноапостолните братя Кирил и Методий…Какво лошо има децата да знаят десетте божи заповеди? Важно е образованието да върви заедно с възпитанието. Моля се за вас и благодаря, че не сте забравили, че българското училище е рожба на българската православна църква“. С тези думи пловдивският митрополит се обърна към просветната гилдия на официалното връчване на наградите.

Екатерина Тошева преподава вече 28 години религия, както в начален, така и в прогимназиален етап. Тя подготвя откритите уроци и сценарий за пресъздаване на библейски сюжети, които са запомнящи за децата, коментираха нейни колеги.   

В същата категория наградата на РУО получиха учителката по музика в ДГ "Осми март" в Пловдив Галя Бойчева, старши учителят в начален етап в ОУ "Христо Ботев" - Раковски Даниела Говедарска. С отличието си тръгна и учителката по теория в Професионалната гимназия по електротехника и електроника Магдалена Мъглижанова, преподавателката по английски език в СУ "Св.св. Кирил и Методий" Светла Иванова и колежката й по география и икономика от СУ "Софроний Врачански".  

В категорията "Директор" наградата отиде при Ваня Христова - ДГ "Първи юни"-Карлово, която с помощта на родителите и добро управление на бюджета е превърнала детското заведение в оазис. Сред отличените бе и колежката й от ДГ "Буратино" в Пловдив Кристина Йончева. Директорът на ОУ "Алеко Константинов" в Пловдив Марияна Найденова също бе наградена в тази категория, както и   Цветелина Велкушанова,  зам.-директор по учебната дейност в ПГ по битова техника - Пловдив. 

Други 19 учители, директори и техни заместници от училища и детски градини в Пловдив и областта бяха удостоени от МОН с грамота "Неофит Рилски".

Официални гости на церемонията днес бяха пловдивският митрополит Николай, областният управител инж. Илия Зюмбилев, началникът на РУО Иванка Киркова, началникът на отдел "Образование" в общината Донка Щилянова и други.  

Снимки от Наташа Манева 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
3.7/5 от 9 оценки
3.7/5 от 9 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?