Над 470 студенти се дипломираха от УХТ в Пловдив СНИМКИ
- 12:40, 02.11.2024
- 14:49, 02.11.2024
- 1305
- 0
Тази година пипускът на ВУЗ-а може да се похвали с цели 12 пълни отличници.
Аулата в УХТ не успя да побере стотиците дипломанти, родители и преподаватели на тържествената церемония по връчване на дипломите на випуск 2024. Общо 473 души (бакалаври и магистри) официално се дипломираха днес на тържествена церемония.
Поводи за радост в УХТ има, тъй като тази година се дипломират общо 12 пълни отличници. Ректорът на висщето учебно заведение проф. д.н. инж. Галин Иванов връчи диплимите на отличниците и пожела успех на всички, които днес завършват своето обучение в университета.
Отличниците пък получиха грамоти и бяха вписани в Почетната книга на университета. В обръщението си към абсолвентите ректорът ги насърчи да бъдат удовлетворени и горди от постигнатото.
Специално пък за дипломирането в Пловдив дойде и служебният министър на туризма Евтим Милошев, който предизвика огромен интерес от страна на студентите. Той ги поздрави и пожела на всеки един от завършилите да намери бъдещата си професионална реализацията в България.
“Вашата диплома от Университета по хранителни технологии дава преимущество в нашия конкурентен свят. Вярвайте в себе си, не спирайте да мечтаете! Успехът и признанието ще дойдат сами. Бъдещето принадлежи на вас!” – заяви министърът, връчвайки дипломата на първия отличник.
Сред официалните гости бяха още представители на местната и национална влас, както и Любозар Фратев - председател на съвета по туризъм.
В рамките на събитието доц. д-р Надежда Благоева представи спецификата на българските вина и сортове, а студентите от катедра „Технология на млякото и млечни продукти“ демонстрираха иновации в производството на храни, включително традиционен български краве кашкавал, обработен и зрял с цветчета суха лавандула, и комбинации на твърдо козе сирене с паста от дюли.
Снимки от Наташа Манева