3906

Националната спортна академия ще обучава медицински сестри

От днес в Национална спортна академия „Васил Левски“ (НСА) започва приемът на кандидатстудентски документи, който ще продължи до 3 юли, съобщиха от висшето училище.

 

За втора учебна година НСА ще приеме студенти в специалността „медицинска сестра“. Програмата за тяхното обучение е съобразена с Наредбата за единни държавни изисквания на Министерство на здравеопазването. За успешната им подготовка в НСА са ангажирани водещи специалисти, а практическото обучение се осъществява в най-добрите клинични бази - УМБАЛ „Токуда“, УМБАЛ „Лозенец“, Медицински институт на МВР, МБАЛ „Вита“ и др. Освен специалността „медицинска сестра“, от НСА очакват интерес и към другата медицинска специалност – кинезитерапевт. Още от разкриването на специалността ръководството на УМБАЛ „Токуда“ осигури няколко стипендии и покри таксата за обучение на първите 10 студенти, класирали се с най-висок бал. От предстоящата 2024/2025 учебна година МБАЛ „Вита“ също ще се включи в тази инициатива, допълват от НСА.

Към момента в трите факултета на НСА – „Спорт“, „Педагогика“ и „Обществено здраве, здравни грижи и туризъм“ се обучават около 3 500 студенти в бакалавърски, магистърски и докторски програми.

Дипломата от НСА се признава по цял свят, а голяма част от специалистите се дипломират и с втора специалност, което удвоява шансовете им за успешна кариера, допълват от висшето училище. 

Кандидат-студентите могат да подадат документите си по най-удобния за тях начин - онлайн, в Ректората на НСА или в бюрата на Центъра за кандидатстудентска подготовка и информация из цялата страна, уточняват оттам.

Оцени новината

Оцени новината
4.4/5 от 7 оценки
4.4/5 от 7 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?