49

Национален конкурс дава думата на гимназисти за правото на глас и избор

Национален конкурс "Защо гласът ми има значение" предизвиква гимназисти по темата за правото на глас и избор. Те могат да изложат своята позиция в есе по граждански проблем, видео с публично изказване или проект за информационна кампания.

В общество, в което повече от половината избиратели не упражняват редовно правото си на глас, е изключително предизвикателство училището да развива граждански умения у учениците, казват организаторите от образователния сайт  prepodavame.bg. “Редица изследвания показват, че гражданската активност в България е ниска, дори когато става въпрос за упражняване на основното право за гласуване. Вярваме, че младите хора имат свой поглед по темата и им даваме думата. Колкото по-рано осъзнаем важността на това да упражняваме правата си, толкова по-голям шанс за промяна на статистиките имаме",  споделя Юлия Мишкова, ст. специалист “Проекти” в prepodavame.bg.

Конкурсът е част от проект "Как да преподаваме активно гражданство?", съфинансиран от Европейския съюз, в рамките на който са създадени учебни материали в помощ на преподаватели, наръчник за развитие на ученически съвети в училище, обучения и видео курсове за учители. 

Крайният срок за участие в конкурса е 20 април. 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
retre

retre

21.03.2024 | 12:28

Съпрyгата кyпи кaпcyли които подобpиxа ceкcа ни и пpомeниха живoта ни!! Сeга съпpyгата ми е дoволнa и се чyвствaм като aлфa мъжки. Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим, eто тeзи кaпсyли----> https://use.my/bioman

Отговори
0 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?