Следвайте ни

На забавачка в ДГ "Снежанка" като в приказка

viber icon

Като в приказките  ще се чувстват децата, които скоро ще прекрачат прага на обновената ДГ "Снежанка" на ул. "Тополница" в район "Централен".  Сградата е напълно завършена, от старите бараки няма и следа, а вместо тях децата ще учат в светли и комфортно обзаведени занимални. С изграждането на новия корпус в забавачката вече ще има шест групи.

Най-впечатляващи са детските площадки, оборудвани с пъстроцветни пързалки и катерушки и  с гумени настилки  в ярко- и тъмнозелени нюанси. В двора е

изградена поливна система, а  моравата и борчетата радват очите все едно навън е пролет.  За децата е построена открита сцена, на която ще показват талантите си.  "Снежанка" има и плувен басейн.

"До десет дни ще приключим", увери инж. Паун Иванов, представител на фирмата изпълнител "ИСА - 2000".  Бригадата  има дребни довършителни работи. Работниците от "Жилфонд" пък боядисват оградата.

Детската градина е реновирана със средства по ОП "Региони в растеж".  "На финална права сме. Надявам се, че до края на октомври ще се проведе тестване на всички съоръжения и ще се подпишат документите за акт 16 за въвеждане на сградата в експлоатация, а в началото на ноември да посрещнем децата", коментира кметът на района Георги Стаменов. 

За разлика от "Снежанка", реконструкцията и санирането на ДГ "Перуника" на ул. "Марагидик" изостава. Обществената поръчка, също финансирана по ОП "Региони в растеж", е възложена на фирма "Персенк груп", която вдига и зала "Дунав".  На един от корпусите все още няма покрив, нито се работи, видя вчера  екипът на "Марица".  Само отвън  има неколцина майстори. За обекта е обявена допълнителна поръчка за 300 000 лева с мотив, че са възникнали непредвидени разходи. Ако завали дъжд, сградата ще остане под вода.

Напредва строителството  на  новата детска градина на ул. "Богомил" 75.  Стартът на  новата забавачка за четири групи беше даден  на 1 юни от кметовете на Пловдив и на район "Източен" Здравко Димитров и Иван Стоянов. Строителите от фирма "Саграда" вече са вдигнали втория етаж.  "Предполагам, че в началото на 2021 г. ще открием  напълно завършената съвременна сграда", каза Иван Стоянов.

С пълна пара се работи на терена на бул. "Александър Стамболийски", където  наскоро също стартира  строеж на детска градина. Пространството е разчистено, премахната е и  двуетажната недовършена сграда, строена навремето  за учебен център на Професионална гимназия по машиностроене.  Десетки камиони с отпадъци са извозени от строителите. Теренът  беше като джунгла, със стърчаща бетонна грамада в средата и планини от пръст. В  момента  се взимат проби от почвата, за да  подготвим  основата, след което започваме строително-монтажните работи,  обясни  предприемачът  Вакрил Запрянов от фирма "Запрянови - 03". 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Само Тотев

Само Тотев

09.10.2020 | 10:21

Браво на Иван Тотев, добре че беше кмет, та да направи проекта

Отговори
1 1
Антитотев

Антитотев

09.10.2020 | 11:21

Иди лижи зъга на Тотев

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?