49

На добър час: Дипломира се випуск 2022 на Факултета по математика и информатика в ПУ

Випуск 2022 на Факултета по математика и информатика на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ получи дипломите си за завършено висше образование. Промоцията се състоя в Спортната зала на висшето училище, съобщиха от факултета.

Церемонията бе открита с тържествено посрещане на знамето на ПУ „Паисий Хилендарски“, внесено в залата от трима от отличниците на випуска. В приветственото си слово деканът на ФМИ проф. д-р Ангел Голев поздрави абсолвентите за успешното им завършване.

Гости на церемонията бяха Костадин Димитров - кмет на район Тракия и възпитаник на факултета, който поздрави абсолвентите и връчи дипломите на отличниците - бакалаври, проф. д-р Асен Рахнев - председател на Общото събрание на ПУ, зам.-ректорите на висшето училище доц. д-р Надя Чернева и проф. д-р Антон Илиев, спонсори и представители на бизнеса, с които ФМИ работи успешно. 

Над 500-те абсолвенти на факултета бяха поздравени и от промоутърите на бакалавърските и магистърски програми - проф. д-р Асен Рахнев и проф. д-р Коста Гъров. От името на ректора на ПУ „Паисий Хилендарски“ проф. д-р Румен Младенов, студентите приветства доц. д-р Надя Чернева, която призова завършващите да останат в страната, защото България има нужда от тях и те имат нужда от нея.

Церемонията продължи със слово на Виктория Кунчева - бакалавър от специалност „Математика, информатика и информационни технологии“, пълен отличник и първенец на випуска. Тя пожела на колегите си да бъдат борбени, смели и търсещи, и да застават на място, което е чудесно, а не на място, което е удобно.

Галилеевата клетва бе прочетена от Даниела Цветкова - първенец и отличник от бакалавърската специалност „Математика, информатика и информационни технологии“.

Във випуск 2022 на ФМИ се дипломират 49 първенци, от които 25 са пълни отличници. Те получиха своите дипломи от официалните гости на церемонията.

Оцени новината

Оцени новината
3.3/5 от 3 оценки
3.3/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Deutsch

Deutsch

19.03.2023 | 17:07

В ПУ-то информатиката спортна дисциплина ли е? Всичките завършили са пред спортната зала..

Отговори
1 1
ТБ Чернишевски

ТБ Чернишевски

19.03.2023 | 16:20

Честито на безработните, при нас може да коренувате корен от пън, събиране на шума и други неизвестни!

Отговори
2 1
ТБ Чернишевски

ТБ Чернишевски

19.03.2023 | 16:21

става въпрос в Паркове и Градини, където ще ви пратим!

Отговори
2 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?