46

Музика, карнавал и много подаръци на 1 юни в ДГ "Чайка"

Денят на детето е един от най-хубавите и любими празници  на малчуганите. Той е най – желан и очакван и в ДГ “Чайка“.

В ранната ,празнична утрин музика и красиво украсена сцена посрещна малките възпитаници на детската градина. Под звуците на любими детски песни започна празника „За децата и цветята“. Вокалната група на детската градина, която само преди няколко дена спечели приза на Националния конкурс „Млади изпълнители на забавна песен Пловдив 2023 г.“ откри тържеството, в което децата пяха и танцуваха, показвайки артистичните си заложби и умения.

След това празника продължи с карнавално шествие ,в което децата дефилираха с красиво изработени шапки на цветя. Малките сладури бяха толкова атрактивни и чаровни, че събраха възхищението  и овациите на гостите, сред които бяха доцент Каракехайова и гл. ас. Биляна Калоферова от ПУ “П. Хилендарски“, с който детската градина има прекрасни партньорски взаимоотношения. 

ДГ “Чайка„ се гордее с постиженията на преподавателския си колектив. За 24 май- Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета, култура и на славянската писменост, в тържествена обстановка  плакет за значим принос в образованието получи директорът на ДГ “Чайка“ Мария Петрова, а Почетна значка на Община Пловдив заслужи старши учител с Първо ПКС Живка Зехтинска.

Музикалният учител в Детската градина, Росица Рогачева беше удостоена с наградата „Неофит Рилски“ за дългогодишна, цялостна, професионална трудова дейност в системата на предучилищното и училищно образование. Грамота и парична награда за млад учител получи Десислава Лалева. Най-горди преподавателите в детската градина са,  разбира се, със постиженията на своите деца, като ги учат да мислят критично, да откриват и решават проблеми ,да бъдат творци с развито въображение.

В чест на любимия празник децата бяха зарадвани с подаръци, лакомства и пакетчета със семенца на цветя, което всяко дете да засади със своите родители. Директора на ДГ “Чайка“ Мария Петрова поздрави децата с празника и им пожела весели игри и забавления през лятото ,а на екипа здраве, вдъхновение и удовлетворение.

Оцени новината

Оцени новината
4/5 от 2 оценки
4/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?