Следвайте ни

МУ – Пловдив с поредния академичен Оскар

viber icon

Медицински университет – Пловдив получи ново заслужено признание.

Традиционните вече награди, известни като „Академичните Оскари“, бяха връчени на университетите, отличници в рейтинга на висшите училища в България за 2020 г.

За поредна година МУ – Пловдив е класиран на първо място по направление „медицина“, заедно с МУ – София.

Церемонията се проведе в електронен формат. Университетът беше отличен с наградата на в. „24 часа“, a тя беше „връчена“ от Венелина Гочева, управител на Медийна група „България“.

Министър Вълчев поздрави МУ – Пловдив не само за добрата подготовка на медицински специалисти, но и за непрестанно развиващата се научната дейност. Той похвали Ректора проф. Мурджева за доброто управление на Университета и благодари на академичната общност за ежедневната работа в условията на пандемията COVID-19.

В отговор проф. Мурджева сподели, че получаването на тази награда е отговорност, стимул и предизвикателство. От своя страна тя благодари на всички студенти и преподаватели за подкрепата, както и на МОН и на медийната група за оказаната висока чест.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Ура!

Ура!

26.02.2021 | 15:18

Мария Бакалова на медицината!

Отговори
2 0
БОЖЕ!

БОЖЕ!

26.02.2021 | 14:07

Само преди дни прочетох мнението та новозаваршила отличничка по медицина в София. И то е: състоянието на образованието на медицина е КАТАСТРОФАЛНО!!! Защо се заравят главите в пясъка разни професори и доценти - никой не знае!

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?