2374
Следвайте ни

МОН с "меки" мерки за връщане на учениците в клас

viber icon

Ако половината от учениците в даден клас имат зелен сертификат, т.е. са ваксинирани, преболедували или имат антитела, те да могат да се върнат в клас без тестване, а останалите да продължат да се обучават дистанционно, предлагат от Министерството на образованието.


Мярката е записана в актуализираните от образователното министерство насоки за обучение в извънредна епидемична обстановка и е изпратена за съгласуване в Министерството на здравеопазването.

Предложението на образователното министерство е възможност за възстановяване на присъственото обучение на учениците от V до XII клас, които вече седмици наред учат дистанционно заради липса на достатъчно количество тестове.

Предложението все още не е одобрено. Ако то бъде прието, училищните директори ще трябва да посочат кои паралелки отговарят на изискването. Така тези паралелки ще се върнат присъствено на училище.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Корупция

Корупция

24.11.2021 | 23:26

ХОРАА ХАЙДЕ НА ПРОТЕСТ!!! ТОВА Е ДИСКРИМИНАЦИЯ НЯМАТ ТАКОВА ПРАВО ИЗРОДИИ СЪСИПАХТЕ ДЕЦАТА МИЖИТУРКИ ТАКИВА НЕЩАСТНИЦИ ПОМИЯРИ!!! НЕЗАБАВНО ПРОМЕНЕТЕ ЗАКОНА И РЕШЕНИЕТО ИЗМИСЛЕТЕ НЕЩО ДРУГО ДРУГА АЛТЕРНАТИВА!!!

Отговори
1 0
Котка

Котка

23.11.2021 | 23:26

Нали образованието беше задължително и достъпно без условия? Искате да лишите деца от него по причина, че са здрави? Защото образованието в неприсъствена форма е пародия и подигравка.

Отговори
14 0
Хана

Хана

23.11.2021 | 23:15

Няма такива паралелки , изроди ! Образованието е за всеки , не само срещу игла!

Отговори
16 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?