Следвайте ни

Мон с баварска рокля с кринолин на базар в ОУ „Петър Берон”

viber icon

Цялото ОУ „Петър Берон” се развълнува около кампанията за събиране на пари за нова детска клиника на УМБАЛ „Св. Георги” и коледния базар в школото - поредна инициатива, с която учениците да помогнат за набирането на нужната сума. Но с още по-голяма сила коледният дух нахлу в школото снощи - на четири лапи и в баварска рокля.

Бобтейлът Мон - лице, тоест муцунка, на дарителската кампания „Най-доброто за нашите деца и онкоболни”, се появи на разпродажбата със зашеметяваща рокля. Оказа се, че коледният тоалет е шит по поръчка на стопанката Велислава Костадинова от личната шивачка на рошавата красавица с добро сърце, която помага на деца от онкоклиниката да преминат през тежките дни на терапия и да си върнат вярата в живота. Четириногата красавица е и "ученичка" в трети клас в ОУ "Петър Берон".

Когато приятелка зърнала премяната в червено и зелено, с тюл и бродирана елхичка, възкликнала: „Такава рокля не може без кринолин!”. И след като той бил добавен, Мон се разходи в пълната си прелест между щандовете, на които децата предлагаха ръчно изработени коледни венци, свещници с декупаж и брокат, плетени на една кука украшения за елха и бастунчета.

Хлапетата смаяха и с всевъзможни тактики да привлекат купувачи за благородната кауза - от невинния въпрос „А от мен нищо ли няма да си купите?” до насълзени очи.

ОУ „Петър Берон” още миналата година събра 4007 лева за новата детска клиника със своя благотворителна инициатива. А на първия учебен ден тази есен се включи в кампанията да се дарят пари за болницата, вместо да се купи цвете на учителката. Така добави към сумата още 3400 лв., което го направи най-щедрото училище до момента.

Заедно с приходите от благотворителния концерт „Изкуство за живот”, който се състоя на 12 декември във Военния клуб, събраната сума за Детска клиника е 85 000 лв. - без да се броят приходите от базара в ОУ „Петър Берон”, чието отчитане предстои.

Иска ми се да излезем и извън Пловдив, да обхванем цяла Южна България, а да стигнем до добри хора и в цялата страна, за да има по-добри условия за лечение на децата, каза Велислава Костадинова.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?