Следвайте ни

МОН реши кога учениците излизат в пролетна ваканция

viber icon

Няма да има промяна в графика за ваканциите, обявиха от Министерството на образованието и науката.

Пролетната ваканция за учениците от 1. до 11. клас ще бъде от 3 до 11 април (включително).

За дванадесетокласниците ваканцията ще е от 8 до 11 април (включително).

Окончателното решение  идва, след като миналата седмица на Отраслов съвет МОН, синдикатите и работодателските организации в образованието обсъдиха и се съгласиха с нов вариант за пролетната ваканция  Той предвиждаше времето от 3 до 11 април да стане учебно, като има други две, макар и по-кратки ваканции - от 18 до 21 март и от 29 април до 9 май. Идеята бе по този начин да се избегне "накъсването" на седмицата след Великден, когато  заради Гергьовден се получаваше два дни да са почивни, един - учебен, един почивен и пак един учебен. Според МОН по този начин учебните дни няма да са ефективни и промяна на графика би дала възможност за по-концентрирано учене.

След реакциите на родители, че се прави промяна в последния момент, което обърква семейни планове, министър Красимир Вълчев даде дума новият вариант да бъде обмислен отново, преди да бъде издадена заповед. Решението от днес слага край на полемиката кога е по-удачно да почиват учениците.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?