46

Министърът на образованието към студентите в ПУ: Учите в един от най-добрите университети в страната, възползвайте се!

Новата академична година започва за над 17 000 студенти от Пловдивския университет “Паисий Хилендарски”. Тържественото начало бе дадено от ректора на университета проф. д-р Румен Младенов и министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков с церемония в спортната зала на вуза.

"Тук може да прецените какво да дадете на света. Никой труд не е останал невъзнаграден, бъдещето е каквото ние си го направим". Това заяви ректорът на ПУ проф. д-р Румен Младенов и допълни, че студентите тук могат да разгърнат своите способностите, да реализират амбициите и мечтите си. 

Министърът на образованието проф. Галин Цоков поздрави всички студенти и им пожела да се реализират успешно след обучението си в един от най-добрите университети в страната, какъвто е ПУ. 

"Благодаря на всички вас, че днес мога да съпреживея радостта от празника. Да си член на академичната общност на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", да носиш в сърцето си образа на вдъхновителя на българското възраждане е мисия, но и отговорност.

Тук ще получите знания, ще изградите приятелства, ще обичате и мечтаете. Студентските години са най-светлата и креативна част от човешкия живот. Имате късмета да живеете в най-хубавия град на България, учите в един от най-добрите университети в страната. Затова вземайте с пълни шепи от това и се изградете като едни успешни бъдещи специалисти - като добри юристи, икономисти, социални работници, психолози, учители и инженери. България има нужда от вас", каза проф. Цоков. Министърът не скри, че това е емоционален ден за него. През последните близо 20 години той е част от академичния екип на университета като преподавател и изследовател. 

Той се обърна специално и към първокурсниците, за които този ден е още по-вълнуващ. "Скъпи първокурсници, повече от 3500 от вас избраха ПУ "Паисий Хилендарски". И ви поздравявам за този избор. Това е втори по големина университет в страната и дава качествено образование в трите степени - бакалавър, магистър, доктор. Това е университет на академизма, един от 9-те изследователски университети в България. Всеки ден тези 600 тези вдъхновяващи преподаватели ще ви подпомагат да се реализирате като успешни специалисти", посочи министърът на образованието.

Накрая той се обърна и към своите колеги преподаватели във висшето учебно заведение с думите: "За мен е чест да съм един от вас. Знам колко много знаете, колко много работите и постигате в областта на науката. Пожелавам много успехи през започващата академична година". 

Оцени новината

Оцени новината
4/5 от 12 оценки
4/5 от 12 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
8 коментара
Пуууу

Пуууу

03.10.2023 | 21:51

Възпитаниците се чудят как да избягат от там, след като станат свидетели какви шизофреници работят там.... пък нека е най-добрия университет хахахаха падам

Отговори
2 0
ФАКТ

ФАКТ

02.10.2023 | 09:52

Поредния к@пут начело на образованието. Иначе прилича на добрия войник Швейк но по пр0ст

Отговори
3 0
Иван

Иван

01.10.2023 | 22:35

Марица, защо сте сложили само една снимка от тържествено откриване. Зала пълна с над 1000 студенти, ръководството на университета, официални гости, музикална програма... Министърът не беше най-важното в тази церемония!

Отговори
8 0
Министърът

Министърът

01.10.2023 | 19:22

г Защо крие откъде е тръгнал и къде е работил преди Пловдив ? В Шумен, той е от Шумен, в Шумерския университет!

Отговори
6 0
Шуменски университет

Шуменски университет

01.10.2023 | 22:02

Не знаех, че съществува. Да не би да е килийното училище в Шумен?

Отговори
4 0
Министърът на образованието

Министърът на образованието

01.10.2023 | 16:27

би трябвало да знае кои са най-добрите университети в страната, вместо да разказва вицове. Да не би и той да е възпитаник на това университетче?

Отговори
10 3
Министершата

Министершата

01.10.2023 | 17:53

Той работеше там преди да стане министър.

Отговори
5 0
Всичко е ясно

Всичко е ясно

01.10.2023 | 22:05

Мисли да се връща. Знае си, че ще танцува едно лято.

Отговори
5 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?