Следвайте ни

Министър Вълчев пред "Марица": Обмисляме присъствени занимални в училище след 1 юни

viber icon

Следващият въпрос на дневен ред след отварянето на детските градини ще е възобновяване на дейности по интереси. Това заяви министърът на образованието Красимир Вълчев в отговор на въпрос на "Марица" дали предстои отваряне и на частните занимални. Те са единствен вариант за работещи родители на деца от начален курс.

Министър Вълчев уточни, че се обмисля как евентуално дейности по интереси да стартират след 1 юни, но визира такива занимания основно в училищата. Той припомни, че и през пролетната ваканция имаше такива дейности по няколко часа на ден в електронна среда. Това ще продължи и след края на учебната година за начален курс - по 2 часа на ден дистанционно от 1 юни.

Вероятно ще направим стъпки за присъствено провеждане на тези дейности в училище, но засега такъв вариант не е в сила, добави Вълчев. Окончателно решение ще се вземе  през следващата седмица.

Министърът допълни, че най-големите притеснения са за допълнителните дейности за наваксване на образователните трудности в училища, където не е било ефективно дистанционното обучение. Там такива занимания с децата биха имали ефект само в присъствена форма.

 

 

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Лидия

20.05.2020 | 02:53

Има нужда от подновяване на училищните занимания след месец май и то най-вече в училищата с паралелки от малцинствата! И не формално, а реално да се работи с учениците!Нищо не може да замени обучението в училище!

Отговори
0 2

ледъг

19.05.2020 | 15:59

Учителят не е детегледачка, нито аниматор. При 35 градуса как ще се провеждат занимания по интереси, наваксване на учебен материал, интересно?! Родителите да мислят, ха, нямало кой да гледка децата им? А моето, кой ще го гледа, докато аз забавлявам чуждите, а майките им на кафенето срещу училище? Е, ще се боядисам руса!

Отговори
4 1

Невежа.....

19.05.2020 | 13:40

нека да почакаме още малко 2-3 години.още е рано

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?