2374

Министър Денков обяви официално кога започва учебната година

Новата учебна 2022/2023 година категорично започва на 15 септември. Това обяви министърът на образованието и науката Николай Денков от Русе. Той е на посещение в града, за да открие младежко експо.

Денков отказа да коментира политическата ситуация у нас, като само каза, че в момента “текат политически разговори и преговори”.

Министърът разказа и за плагиатството във висшите училища, което той оцени като “сериозен проблем за България”: “Последното развитие е, че е готов договорът, с който да купим софтуер за всички висши училища, за да го получат безплатно и да проверят и дипломни работи, и докторските дисертации. Оттук-нататък това трябва да бъде златният стандарт”, категоричен бе Денков.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
следващия

следващия

11.06.2022 | 18:41

Скоро и този ще си ходи... Не направи нищо, освен да разбута кошера във висшето образование. Безцелните промени, които предлага във средното по-добре да не се правят!

Отговори
0 0
Коментар

Коментар

10.06.2022 | 12:22

Някога плагиатството беше тежък и непосилен труд. Обикаляш библиотеки, разлистваш, превеждаш, ако се налага, преписваш, а накрая търсиш машинописка. Днес влизаш в Гугъл, превеждаш с Гугъл преводач, ако се налага, копираш, и пействаш. След това принтираш. Работа за часове.

Отговори
3 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?