71
Следвайте ни

Министър Денков обяви кога децата ще се върнат в клас ВИДЕО

viber icon

В зависимост от това кога ще бъдат одобрени съответните тестове, на нас ще ни е нужна една седмица , за да организираме всичко. Това заяви министърът на образованието Николай Денков в предаването "Тази събота" по bTV. Според него обаче по-рано от 8 ноември децата няма да се върнат в клас. 

В момента, в който се види, че системата с тестовете заработи с малките ученици от 1 до 4 клас, тогава ще се пристъпи към връщането на учениците от по-горните класове. Това означава, че седмица след малките ученици, обясни министър Денков. 

„Децата ще се върнат в училище, когато осигурим максимално среда с безопасни учители и тестване на децата“, каза още Денков. Той припомни, че при тази заболеваемост е опасно децата да са в клас, защото те също се разболяват и боледуват тежко понякога.

„В момента 100 деца са с COVID-19 в болниците. Помислете каква отговорност е на следващия ден да оставим децата да учат и да вкараме още 100 в болница. Родителите не усещат тази отговорност, но върху нас тежи всеки ден“, каза още Денков.

По-късно през деня предстои да бъдат отворени офертите за тестовете, с които ще тестват учениците.

„Докато не видим какво точно представляват самите тестове, няма да имаме точен алгоритъм кой ги прави и кога. Разглеждаме вариантите да се правят и от родители, но след съответната гаранция, че тестовете са достоверни“, каза Денков.

Видеото може да видите ТУК

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Георги

Георги

02.11.2021 | 10:20

Интересно защо учителите не заплашват с неплатени, когато децата за онлайн, а за всичко се протестира!Явно образованието не им е приоритет!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?