Следвайте ни

Медицинският университет избира нов ректор на 13 септември

viber icon

Новият ректор на Медицинския университет Пловдив ще бъде избран на 13 септември. Това решиха на днешното си заседание членовете на Академичния съвет на висшето учебно заведение. За тази дата бе насрочено Общото събрание на МУ. На него ще бъде избран новият ректор, който ще вземе мястото на проф. д-р Стефян Костянев, чийто втори мандат изтича на 14 септември.

Председател на общото събрание ще бъде проф. д-р Мая Кръстева, началник на Неонатологичното отделение на УМБАЛ "Свети Георги". До този момент за поста публично се кандидатира проф. д-р Илия Баташки.

Според информация от академичните среди останалите кандидати са проф. Мариана Мурджева, заместник-ректор на ПУ по международно сътрудничество и проектна дейност, проф. д-р Карен Джамбазов, сегашният изпълнителен директор на УМБАЛ "Св. Георги", проф. д-р Георги Тодоров, декан на Факултета по дентална медицина в Медицинския университет, и проф. д-р Николай Бояджиев, декан на Медицинския факултет в МУ.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

@

11.07.2019 | 18:26

Като гледам списъка, титлите и професионалния опит - по Закона на ББ за администрацията само професорката подхожда по опит и знания

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?