Следвайте ни

Медицинският разширява приема на студенти от чужбина

viber icon

Медицинският университет в Пловдив ще разшири приема на студенти от чужбина. Това заяви неговият ректор проф. д-р Стефан Костянов при започването на изграждането на новата учебна сграда на Висшето учебно заведение. 

"С разширяването и модернизирането на базата ни ще увеличим и приема на студенти от чужбина. В момента при нас се обучават за медици  граждани на 46 държави. Най-много те са от Великобритания, Германия, Италия и Гърция. Не си мислите, че идват тук само заради по-достъпните  такси. И това е важно, тях като за сравнение във Великобритания годишната такса за обучение на студент по медицина е 35 000 паунда, а при нас и 8000  евро.  Все повече млади хора  от чужбина идват да се обучават в Медицинския университет в Пловдив заради много високото ниво на преподавателите и все по-модерната материална база", добави още проф. д-р Стефан Костянев.

Освен това по време на обучението на студентите им е осигурен чест досег с пациентите, които им помага много. Модерният симулационен център на Медицинския университет предизвиква все по-голям интерес и също спомага за добиването на знания.  

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Другарю

14.05.2019 | 18:30

Другарю Костянев. Справихте ли се с корупцията при приема на български кандидат-студенти... Не сте , нали!? Оправете си вашата кошара и тогава приемайте талибани от чужбина. Разбира се,че идват тук само заради по-ниската такса, обучението ви не е на ниво, това го казва всеки студент. С една дума- порнография...

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?