Следвайте ни

Медицинският прие последни 24-ма на трети тур

Специалност „Медицина“ се напълни още след второ касиране, в „Стоматология“ балът за момчета пада с една единица, за момичетата – с половин,  във „Фармация“ – с 2,5

viber icon

24-ма получиха последен шанс да влязат наесен като първокурсници в аудиториите на  МУ-Пловдив. Девет кандидат-студенти са класирани в „Детална медицина“ на трети тур – 6 момчета и 3 момичета, а в специалност „Фармация“ списъкът на последните приети е от 15 жени.

Още след второ класиране всички приети са се записали в „Медицина“, както и приетите мъже във „Фармация“. Така там не е останало нито едно място, което да се разгиграе на излязлото днес трето класиране. 

Последните приети момичета  в „Дентална медицина“ пък са с разлика помежду си само 6 стотни: от 29,08 до 29,02, миналия път последното бе с резултат 29,46. Това прави понижение с  около половин единица.

При момчетата новоприетите са с постижения между 26,10 и 25,28, с което на трети тур балът пада с около една единица.

Над две единици и половина пък е разликата между последното прието момиче във „Фармация“ на второ и трето класиране. Новите 15 са с постижения между 28,02 и 26,96.

Кандидат-студентите, които не са класирани и този път, могат да подадат онлайн заявление за участие в следващи турове, ако останат незапълнени места след крайния срок за записване, който изтича на 26 юли в 14 часа.
Кандидаттите, участващи в класирания за специалностите „Медицина“, „Дентална медицина“ и „Фармация“, ще могат да влязат в профилите си от 23 юли до 16 ч. на 25 юли  и да отметнат желание за продължаващо участие в класиране и платено обучение (по първото желание в състезателния картон). Който не го стори, няма  да участва в разпределението на незаетите места за съответните специалности, предупреждават от МУ-Пловдив.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?