Следвайте ни

Майки и бащи на старта с децата в Спортен празник за сплотяване

viber icon

Как родител и дете да се сработят така, че да удържат с раменете си балон, без да позволят да падне на земята. Или да минат по трасе, скачайки с общ чувал, в който всеки от двамата е мушнал само единия си крак.

Това потренираха снощи ученици и техните семейства в общ спортен празник „Заедно сме силни“ в ОУ „Елин Пелин“. Той е заключителна инициатива за школото от работата по Националната програма „Участвай и променяй – родителят, активен партньор в училищния живот“, финансирана от МОН. Целта е семействата да се включват в училищния живот и да се изгражда по-здрава връзка между тях и децата, но също така и общност между ученици, семейства и учители.

За петте надпревари всяка фамилия трябваше да излъчи най-спортната натура, която обаче да влезе в общ ритъм с хлапето.  Игрите до една изискваха сработване между двамата  играчи от всеки фамилен тим.

Диджей Дидо добави още настроение, а свирката за началния и крайния сигнал на игрите бе поверена на инструктора по лична защита Марин Иванов, който имаше задача и да даде съвети за здравословен живот, хранителните навици и необходимостта от спортуване и физическа активност.

До момента по програмата са проведени и други две срещи с родители, в които се включили около 400 майки и бащи. Застъпени са теми, свързани с проблемите, които стоят пред тях в израстването на децата – „Кризите в детска възраст 7-13 г.“ и „Оралната хигиена“.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?