Следвайте ни

Матура само за един зрелостник в Хуманитарната

С изпита по математика Ивайло прави опит за обратен завой към точните науки

viber icon

Само за един зрелостник цял екип днес провежда поправка на държавен зрелостен изпит по математика в Хуманитарната гимназия.

Ивайло е единственият мераклия да държи трета матура по желание не само в школото, не само в Пловдив, а и в цялата Пловдивска област.

Момчето се яви в 7,20 часа и обясни, че миналия път на редовната сесия нещо не му харесали задачите. Надява се на повече късмет на поправката.

Завършва Хуманитарната гимназия с английски. А му тръгнало накриво още, когато кандидатствал след 7. клас. Тогава Ивайло искал да учи в Математическата, но балът не стигнал за паралелка с английски. И за да продължи поне с този чужд език,  избрал хуманитарен профил с английски. Не, че съжалява – случил на преподаватели и приятели.

Сега обаче се опитва да направи обратен завой към математиката. Желанието му е да учи софтуерно инженерство в Пловдивския университет. Като види дали е изкарал поправката на  матурата по желание, ще провери има ли останали единични бройки за допълнителен прием или ще чака следващото лято.

Междувременно кара вече трети курс по програмиране в СофтУни и това му дава надежда, че може да започне работа в тази област, още преди да вземе диплома за висше образование по сродна специалност.

Другите две матури, на които Ивайло се явил, са задължителната по български и по английски. Тази сутрин новият директор на Хуманитарната гимназия Емил Начев лично му пожела успех с математиката.

Общо 763-ма зрелостници от Пловдивска област пожелаха да участват в тазгодишната поправителна сесия на матурите, която приключва с днешния изпит.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?