46

Математическата в Пловдив удиви с 12 метра плакат СНИМКИ

Учениците от петите и шестите класове от ОМГ „Академик Кирил Попов“ – Пловдив изработиха дванадесетметров плакат, посветен на темата за климатичните промени и борбата с тях под вещото ръководство на преподавателката си по дисциплината „Човекът и природата“, г-жа Емилия Иванова.

Идеята за груповия проект е вдъхновена от творчески конкурс, обявен от Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ – Пловдив) и Института за изследвания на климата, атмосферата и водите при Българска академия на науките (ИИКАВ - БАН) по случай Световния ден за борба с климатичните изменения – 15 май.

Представители на двете институции разгледаха впечатляващата не само с размерите си, но и с майсторското си изпълнение и съдържание творба и разговаряха с учениците относно една от най-големите заплахи и предизвикателства за живота на нашата планета - изменението на климата.

Всички се обединиха около тезата, че трябва да се отнасяме към Земята като към наш дом, да полагаме всекидневни усилия, да подкрепяме и извършваме действия за намаляване на въглеродния си отпечатък. 

Младите творци получиха грамота за най-впечатляващ проект. Рекордният плакат ще остане да краси фоайето на гимназията.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?