Следвайте ни

Маската влезе в ученическата униформа, ето къде

Майка на дете от СУ „Св. Седмочисленици“ в Пловдив изработи предпазни средства за целия клас – в цветовете и с логото на училището

viber icon

След като мерките срещу коронвируса провокираха още в навечерието на учебната година производители да пуснат комплекти от суичър и маска в тон с един и същ мотив, сега предпазното средство е на път да стане част и от ансамбъла на ученическа униформа.

Първолаци от пловдивското СУ „Св. Седмочисленици“ вече ходят на училище с еднакви маски, в зеления цвят на униформите им и с логото на учебното заведение.

Предложи го една от майките в 1. В клас, разказа класната ръководителка на паралелката Спаска Карамитева. Жената е шивачка и пожелала да изработи предпазните средства за всички 22 деца в класа. Сама намерила плат в зелено като това на новите униформи, които тази година се носят в училището. Поискала от учителките само емблемата. И с позволението на директора Денка Генчева графичният знак бил поставен върху предпазните средства.

Първолаците веднага приели нововъведението и с охота заменили с новите маски предишните си – купени от аптеката или шити от майки и баби с подръчни материали у  дома. Освен красиви, са и много удобни, доволни са учителите и ръководството, след като те също получили по една маска от сърцатата и сръчна майка. Тя самата има особено отношение към училището, защото в него е завършило средното си образование и другото й дете.

Заедно с носенето на маски децата от 1. В свикват и с другите правила в клас. В условията на пандемия те са повече от обикновено – първолаците влизат в сградата от отделен вход, като трите паралелки се разминават с 10 минути. Редът на 1. В идва точно в 8 без 10 и не бива да се закъснява, за да не се нарушава създаденият ред. Часовете започват в 8 часа.

Целият начален курс е в отделно крило, а първолаците - и на отделен етаж. Те вече са взели три букви от азбуката и дори се опитват да четат с тях, хвали ги класната.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

ццц

ццц

21.10.2020 | 15:06

Масово обезличават собствените си деца, така че утре ще им е трудно дори да си ги познаят като си ги взимат от училище. Но няма проблем нали всички са еднакви.

Отговори
1 0
000

000

21.10.2020 | 10:07

Откачихте, децата си ги разменя и подмятат. Как ще се препазят .

Отговори
5 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?