2374
Следвайте ни

Малчугани се учиха на пътна безопасност на нова площадка

viber icon

Малчуганите от ДГ „Щастливо детство“ в район "Източен" под формата на игра с приятели, се учеха стриктно да спазват поставените знаци и светофари. "На червено трябва да се пазим, а на зелено да пресичаме", отсече едно от децата преди да подкара тротинетката. Това се случи по време на откриването на новата и модерна площадка в двора на детското заведение, чието финансиране е от бюджета  на забавачката.

Направата й е отнела месец, нарисувана е с боя за пътна маркировка, като отгоре е запечатана с лак за камък и е струвала малко над 3000 лв. През зимата пътната площадка ще бъде покривана с брезент с цел да се запази по-дълго. Тя ще бъде използвана по график.

На площадката са изрисувани  пешеходни пътеки, места за паркиране, маркировка, кръгово движение, както и пътни знаци. "Има и инвалидно място. Така ще можем да обясним на децата що е инвалидно място, кои могат да се установят там. Ние имаме и деца с увреждания в заведението", обясни директорът на ДГ "Щастливо детство" Евгения Попиванова.

Тя добави още, че да учим децата на правилно поведение на пътя е изключително важно, защото така те по-рядко ще изкачат на пътя. "Нещо повече, в много случаи те дават примери и коригират поведението на своите родители, включително и при управлението на автомобили без колани или говорене по телефон по време на шофиране", обясни директорът на детската  градина. 

За да покажат наученото за светлините на пътния светофар за регулиране движението на пешеходците децата се включиха в игра, в която бяха главни действащи лица. Какво са научили показаха и с песни и стихотворения, като докато ги изпълняваха показваха червени, жълти и зелени кръгчета.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?