Следвайте ни

Малчугани от ДГ „Славей” отбелязаха Деня на Земята с еко инициативи

viber icon

С различни екологични инициативи децата от ДГ „Славей” в район „Северен” отбелязаха Деня на Земята-22 април.По традиция всяка година на този ден малчуганите участват активно с организирани по групи мероприятия--интересни за децата, забавни и в същото време полезни.

За празника на Планетата децата от големите групи подредиха изложба от отпадъчни материали - пана, колективни апликации, рисунки. Други възпитаници на ДГ „Славей” оформиха цветните лехи, като засадиха посадъчен материал, осигурен от родители и детското заведение. По-големите деца почистиха билковата леха в двора от съчки и плевели. Най-малките с помощта на учителите засадиха и поляха две туи, които ще обгрижват, докато растат и играят в детската градина.

„Поздравявам колектива на ДГ „Славей” за това, че насърчава децата да участват в мероприятия, свързани с озеленяване и опазване на околната среда.Наш дълг е да учим малчуганите да обичат и да се грижат за мястото, където живеем-планетата Земя”, сподели кметът на район „Северен” Стоян Алексиев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?