Следвайте ни

Малчугани и татковци спортуваха в забавачка СНИМКИ

viber icon

Отборът на "Крушите" победи "Бананите" в спортен празник в забавачка посветен на "Седмицата на бащата".

Днес в ДГ номер 19 "Щурче" на обновената спортна площадка се проведе спортен празник с участието на бащите и дядовците на възпитаниците от четвърта подготвителна група "Пчелички". Мотото на надпреварата беше "Аз и татко живеем здравословно", в нея взе участие и треньорът по футбол към АФК Хасково - Иван Николов.

Двата тима бяха бяха съставени от родители, дядовци и деца. След първите две надпревари, в които участваха само бащите "Точно в целта" и "Бъди ловък" резултатът беше един на един. Победата в третата надпревара взе отборът "Круши", който бе смесен между родители и малчугани. Те изпиха първи кофичка айрян със сламка в играта озаглавена "Кой е по-бърз" и спечелиха надпреварата с 2:1 победи.

Накрая бащите и децата изиграха съвместен мач, в който се включиха и момиченцата, а резултатът от него беше 1:0 за "Бананите". Рефер беше треньорът Иван Николов, който помагаше на отборът, който владее топката да атакува.

Директорът на градината Христинка Петкова връчи купата на отборът победител, а бащите и дядовците, които бяха 17 души получиха специални грамоти за участието си в състезанието, което предизвика много емоции и усмивки в малчуганите.

Инициативата е на учителките в забавачката Петя Недялкова и Весела Янкова, които целят с нея да заздравят връзката на бащите с децата и да подпомогнат успешното емоционално и социално развитие на възпитаниците си.

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?