Следвайте ни

Лятна онлайн академия наваксва пропуски

viber icon

За втора поредна година ученици от Пловдив и областта могат да се включат в лятната академия на фондация "Заедно в час". Тя се организира за единадесети път и за втори път онлайн - от 26 юли до 12 август. Могат да участват ученици от от 1. до 12. клас, в миналото издание пловдивчаните бяха най-много. Родителите трябва само да попълнят формуляр до 15 юни на сайта на организацията. 

Целта на лятната академия е да повиши мотивацията за учене и да подобри подготовката. Часовете се водят от новите мотивирани учители в програма “Нов път в преподаването” на “Заедно в час”.  Академията е част от тяхната интензивна предварителна подготовка преди влизането в училище през септември 2021 г.

Заниманията са всеки делник от 9 ч. до 12.30 ч., като за учениците от 1. до 4. клас часовете са по 30 мин., а за 5. до 12. клас - по 40 мин. След това има избираеми клубове по интереси, които се водят от самите ученици, учители или партньори на организацията. Предвидени са забавни тематични дни и две родителски срещи, преди и по време на академията - за да получи всеки информация за своето дете.

За първи път разпределението по класове се прави още във формата за регистрация. Родителите избират завършен или предстоящ клас, като така могат да акцентират върху наваксване на пропуски или подготовка за новата учебна година. В част от заниманията има упражнения за раздвижване. Не се дават домашни, но по желание курсистите могат да получат допълнителни задачи. 

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?