46

Лети, мечтай, твори: Деца изрисуваха крила за селфи и кът за четене

Пеперудени крила за селфи и кът за четене изрисуваха децата от школите по дизайн и изобразително изкуство в сградата на Центъра за подкрепа на личностното развитие – ОДК – Пловдив. Така променят сами средата, а опитват и нови техники.

Идеята беше да разкрасим сградата, да внесем цвят и нещо весело, като в същото време и популяризираме дейностите в ОДК , разказва ръководителката на Школата по дизайн и приложни изкуства - Мария Катилева.

С децата решили да превърнат един от ъглите във фоайето на първия етаж в място за селфита. Всички деца направили проекти на разтворени крила. От тях после избрали най-сполучливите. Изработен бил шаблон в реални размери  над човешки ръст, с който после контурите и шарките били пренесени върху стената. Тя пък се оказала неравна – допълнително предизвикателство за малките дизайнери.

В акцията "Лети, мечтай, твори" участвали от най-малките, които още нямат 7 години, до дванайсетокласниците.

Ядрото от активните деца, които редовно посещават школата,  е от около 50 ученици от Пловдив. Всеки от тях има своя принос за къта за селфи. Той веднага се превърнал в атракция – и за връстниците от другите школи, а и за родители, които ги чакат във фоайето след заниманията.

За Св. Валентин предстои нова акция, в която ще се добавят елементи в пространството около създадената вече рисунка на стената. В занятията младите дизайнери ще наблягат на човешката фигура. Но няма да изоставят и кроенето и шиенето – стягат се за изложба и ревю за Деня на дизайна – 27 април.

Учениците от Школата по изобразително изкуство на Николай Балдев пък изрисуваха момиче с разтворена книга под дърво – в нов кът за четене в Центъра за подкрепа на личностното развитие – ОДК – Пловдив.

Там в навечерието на Коледа всеки имаше възможност да участва и в украсяването на елхата, като окачи свое послание. Коледното дръвче бе окичено  с топки с имената на различните школи.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?