Следвайте ни

Летен курс подготвя за Оксфорд и Кеймбридж

Инициативата на проект „Световно образование“ се провежда за първи път в Пловдив

Отличници от 10. до 12. клас могат да минат двудневен тренинг, който да повиши шансовете им за прием в престижните Оксфорд и Кеймбридж.  Летният подготвителен „Оксбридж“ курс ще се проведе за първи път в Пловдив на 13 и 14 август в офиса на „Интеграл“ - координатора на международното изложение „Световно образование“. 

 


Целта е да се повиши успеваемостта на пловдивските ученици в двете топ образователни институции поради ранните срокове за кандидатстване в тях и растящия брой кандидати от Пловдивско през последните 3 г.

 


Специализиран семинар в първия ден ще информира за спецификите на обучението в двата топ университета, какво ги отличава и ги държи на челните места в световните класации. Учениците ще научат какво прави един кандидат подходящ за Оксбридж, за да прецени правилно силите си. Професионални консултанти ще обяснят  как се прави оценка на шанса за прием според общата подготовка и желаната специалност, както и разликите между специалностите в двата университета. Учениците ще получат ценна информация как да съчетаят кандидатстването си в Оксфорд или Кеймбридж с другите университети, за да си гарантират успешен прием в желаната специалност.

 


Кандидатите, които преценят, че искат да пробват сили в двете престижни училища, могат да запишат лична среща за втория ден от семинара, на която ще се запознаят подробно с предлаганите специалности и ще получат насоки коя специалност е подходяща за тях, къде точно да кандидатстват, как да се подготвят.

 


Ще се срещнат със студенти, които вече са кандидатствали, и ще получат съвети от първа ръка. Ще видят примери за добро мотивационно писмо и примерни изпити с отговори за специалностите, за които се изисква полагането им. В програмата са включени и въпроси, задавани на интервюта в предишни години, както и съвети  за преодоляване на стреса преди интервюто.

 


Курсът се провежда в малки групи до 8 курсисти, за да се обърне внимание на всеки. Съобразен е с по-ранните срокове за кандидатстване на Оксфорд и Кеймбридж - до 15 октомври, а не до 15 януари на следващата година, когато е срокът за всички останали университети.

 


Само за тази година чрез „Световно образование“ са подадени 33 кандидатури, при 20 за миналата. Сред предпочитаните специалности са компютърни науки, психология, философия, лингвистика и икономика.

Елица Кандева

Редактор-репортер екип „общество“

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?