Следвайте ни

Красимир Вълчев: 22 и 23 декември ще бъдат също неучебни

viber icon

"Не е удачно да връщаме децата в училище за два дни - 22 и 23 декември, днес подписах заповед да станат неучебни.  Детските градини обаче ще се върнат към занимания най-късно на 21 декември. Най-вероятно ще оставим университетите сами да решават за след Нова година". Това съобщи образователният министър Красимир Вълчев в тв предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви. Очаква се училищата  да се върнат към нормален ритъм на 4 януари следващата година.

"Направихме всичко възможно училищата да осъществят максимум обучение в електронна среда, но фактът е, че училища и детски градини са среда на многочислено, многочасово взаимодействие. Няма съмнение, че децата са приносители. Като цяло трябва да намалим средата на взимодействие. Досега бяхме с диференциран, локален подход, там където имаше случаи - затваряхме. За съжаление в последните седмици имаме много заразени учители, дори смъртни случаи сред тях. Най-важното е сега да съхраним живота и здравето на учителите. Имаме сравнително добро алтернативно компенсаторно обучение в електронна среда. Образователните пропуски могат да се компенсират през лятото, през юни, но животът на хората не може да се компенсира. Най-важното е сега да намалим натиска върху здравната система, след това вероятно ще се върнем към варианта на редуване", допълни той.

 

Удължаване на учебната година с 2 седмици е вариант, добави Вълчев. Учителите трябва да бъдат едни от първите групи за ваксиниране, редом с лекарите, обясни той.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Даскал Хичо

Даскал Хичо

27.11.2020 | 19:09

следва нова заповед на Коледа ще се учи тия са пълни олигофрени

Отговори
1 0
Кака Рада

Кака Рада

27.11.2020 | 18:39

Нямам думи! Защо заповедта ти днес до всички училища е до дата 21 декември.? В 17 часа роди, че ще е до 23. Хаос!

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?