Следвайте ни

Коронавирусът стигна до Аграрния, курсът на заразения мина онлайн

Четвъртокурсник по растителна защита от Каварна е с потвърдена диагноза

viber icon

Студент  от Аграрния университет е диагностициран с коронавирус и е поставен под карантина, а целият курс минава на онлайн обучение, научи „Марица”.

Заболелият младеж е четвъртокурсник от специалност „Растителна защита”, потвърди ректорът проф. Христина Янчева.  Момчето е от Каварна  и от миналата седмица не е на лекции. Изобщо не е в Пловдив, тръгнало си за дома при първото леко  неразположение.

Освен групата му от 10 колеги, към обучение от разстояние преминава целият курс от около 50 студенти в специалността.

Междувременно днес  от висшето училище са направили пълна дезинфекция на всички корпуси и помещения. Обърнахме се допълнително и към общината – така на практика е извършена двойна дезинфекция, каза още ректорът.

Студентите и преподавателите, които са присъствено в Аграрния университет, трябва да спазват всички мерки – отстояние, дезинфекция, локализиране в определени зали, като носят маски и по време на занятията.

От 1 ноември се планира превантивно преминаване на част от занятията в онлайн формат и за други специалности, каза проф. Янчева. Студентите от тях ще учат хибридно – лекциите ще са в електронен формат, а във вуза ще ходят само за упражнения и практически занимания на опитните полета.

Заради ръста на заболели от коронавирус Аграрният университет отменя планираното присъствено честване на 75-годишнината си, което трябваше да се случи на 28 ноември.

Засега е под въпрос как ще се процедира с общото честване заедно с Медицинския университет. Според предварителната програма на 28 октомври двата вуза трябваше да участват в съвместно шествие от общината до пл. „Съединение”, в което да се включат и представители на още университети, като в три локации по маршрута има музикални и танцови изпълнения. Окончателното решение ще бъде взето в петък от МУ и представители на университетите, които участват в планираното събитие.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Ачо

Ачо

21.10.2020 | 16:36

Недей да кълнеш,всичко се връща.

Отговори
0 0
Ачо

Ачо

21.10.2020 | 16:35

Куку ти пак ли си тук? Да не си на заплата към редакцията. Стой си вкъщи.

Отговори
0 0
Ало,Марица ли е?

Ало,Марица ли е?

21.10.2020 | 14:17

Извънредно. Комшийката кашля,киха и бърше сополи. изпратете екип да отрази новината,

Отговори
2 5
КУКУ

КУКУ

21.10.2020 | 16:10

Като заразата дойде при твой възрастен роднина или млад със заболяване, няма да забравиш какво си писал тук нали. Тъпан!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?