Следвайте ни

Коронавирус в ДГ „Перуника”! 4-годишно дете с положителен тест

viber icon

4-годишно дете от ДГ „Перуника” е с коронавирус. Наложена е двуседмична карантина на 13 деца от 2. А група, които са били контактни с него, както и на петима педагози. 

Нови случаи на учители с коронавирус вече има и в ПГ по туризъм, ПГ по битова техника и  СУ „Паисий Хилендарски”. Всички са добро общо състояние на домашно лечение за срок от 14 дни. 

Само в СУ „ Паисий Хилендарски“ ще бъде наложена карантина на 26 контактни на преподавателката ученици и ще преминат на дистанционно обучение. Там от разстояние в електронна среда се обучава и една паралелка третокласници заради болен ученик.

В останалите учебни заведения не се налага промяна в провеждането на учебния процес, преподавателите в училището постоянно и правилно ползват лични предпазни средства и спазват мерките по отношение на дезинфекция и дистанция. Връчени са Предписания на директорите на учебните заведения за спазване на препоръките на МЗ.

 

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Марица

Марица

30.09.2020 | 14:20

Положителен тест,за какво? Тестовете не са само за коронавирус. Това не е новина,в момента има бум на респираторни инфекции. Заразен не значи болен. Спрете с драсканиците.

Отговори
1 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?