Следвайте ни

Коридорна библиотека и пейки с послания за 80 г. на ОУ "Кочо Честеменски"

viber icon

Коридорна библиотека и пейки с послания получиха като подарък за 80-годишнината на ОУ "Кочо Честеменски" неговите възпитаници. Даряването на книги е по инициатива на  Обществения съвет, като част от събраните томчета ще са за Центъра за работа с деца на улицата.

Пейките с послания пък са от  кмета на район "Централен" Георги Стаменов и ще бъдат поставени в двора на училището. Една от тях по решение на училищната общност ще бъде за парк "Лаута". 

"Днес отдаваме почит и признателност на онези първи ентусиасти, които през далечната 1934 г., година на война, със силата на ума и сърцето започнали да строят училище. Прекланяме се пред куража им, с който сред ужаса на войната те са мислили за бъдещето -  казват от учебното заведение. - Осемдесет години с по 365 дена във всяка от тях училището ни е място, където се срещат радостната детска глъч, учителската топлина и родителската съпричастност. Сменят поколения учители и ученици, а бившите ни възпитаници водят своите деца и внуци в нашето училище. Заради същата онази сила на духа, заради куража да мечтаеш, заради всеотдайността пред бъдещето, завещани ни от основателите". Затова и мотото на учебното заведение е:  „Следваме традиции, сбъдваме мечти“ е девизът на нашето училище.

Юбилеят  бе отбелязан с виртуална разходка и филм с изпълнения на бивши и настоящи ученици на ОУ „Кочо Честеменски“. В него са включени и обръщения на възпитаници на школото, постигнали национални и международни успехи. Специален поздрав отправи Ваня Крайчева, която е била   ученичка на училището  и сега ръководи ОУ „Христо Ботев“ в Брестовица. Тя е и родственица на Кочо Честеменски.

Директорката Златка Алдженаби честити празника на цялата училищна общност. Пожела на учениците да бъдат упорити и да следват мечтите си,  да бъдат добри хора, да успяват навсякъде със знания и умения и да  правят света ни жив и човечен. А учителите със сила и воля да вървят всеотдайно напред по пътя на духовността, защото съграденото с любов остава вечно. 

"Всяко време има своите трудни моменти, през които ние трябва да преминаваме заедно. Тези моменти са предначертани да се кали духът ни. Нека продължим будителското си дело с любов към децата, с отговорност към себе си, родителите и обществото", призовават от ОУ "Кочо Честеменски" на празника си.

 

 

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?