2374

Консултират без пари за кандидатстване в чужбина

Безплатно кариерно консултиране за гимназисти ще проведат днес експертите от проект „Световно образование“ от 17.30 до 19.00 ч. в Дом на културата "Борис Христов" в Пловдив. Събитието е отворено за ученици и родители, които искат отрано да се запознаят с процеса и условията на кандидатстване в чужбина, за да са подготвени навреме.  

От страна на проект „Световно образование“ ще участват Вили Шопова, старши консултант и мениджър екип Пловдив на "Интеграл", и консултантът Калина Топалова.

Преди да отговорят на въпросите, експертите на „Интеграл“ ще изнесат презентация, насочена към професионалната ориентация на учениците и избора на популярни и перспективни университетски специалности и професии. Те ще представят връзката между критериите за прием в добър университет в чужбина, профилите в училище и подготовката в последните години на гимназиалното обучение в България.

Участниците ще бъдат информирани за новите възможности и промени в тенденциите в образованието в чужбина, както и за актуалните такси и стипендии в най-популярните дестинации. Сега е и периодът, в който се ориентират и кандидатите за топуниверситети като Кеймбридж и Оксфорд.

Родители и ученици ще научат кои са препоръчителните и задължителните срокове за спазване при подготовката и самото кандидатстване зад граница, както и детайли, свързани с настаняването.

EDU MARATHON 2022 от 9 до 27 юни ще премине през 11 училища в цялата страна. А в 4 града, сред които и Пловдив, има изнесени срещи с ученици и родители.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?