46

Концерт "Децата на Пловдив" дава урок по мечтаене

Сцената на Античния театър събира в общ спектакъл 500 изпълнители от школите на Центъра за подкрепа на личностното развитие - ОДК-Пловдив

Ако едно момче мечтае да е футболист, каратист, шахматист, гребец, плувец, волейболист и да знае испански и английски, а едно момиче - да бъде певица, художничка, гимнастичка, да учи бойни изкуства и да свири на пиано, от кое да започнат?

Могат да си изберат по време на концерта "Децата на Пловдив" на 6 юни от 20 ч. на Античния театър. Той за първи път събира на една сцена в общ спектакъл формациите на Центъра за подкрепа на личностното развитие - ОДК-Пловдив. Около 500 възпитаници на различни школи ще се включат в пътешествието в страната на мечтите на древната сцена. 

Шоуто отбелязва 20-годишнината на центъра, но само условно. Защото според летописната книга е основан още през 1938 г. като Дом на младите техници. През годините е давал възможност на децата да развиват таланти, да откриват нови заложби и да разгръщат личността си.

На сцената ще се видят неочаквани комбинации - съвместни изпълнения на ВГ „Бамбини“ и художествена гимнастика, на хор „Евмолпея“ и ХПМ „Стефка Благоева“ с Школа по съвременен танц „Либертанго“, на Мажоретен състав и Духова формация. А ФАФ „Куклици“ и Духова формация ще изпълнят заедно родопски песни.

На видео ще се завъртят кадри и от направленията „Наука и технологии“, „Кариерно развитие“ и "Спорт".

А децата ще узнаят, че да мечтаеш, също е спорт, при това от олимпийска значимост. Но за мечтата е важно всеки да се потруди. Ако се откажеш от нея, тя потъва в миналото или отива при друг.

Във весели каламбури малките артисти от театралната школа ще наградят мечтата, която е най-значима от понеделник до сряда. И от сряда до събота. Неделята е за народните песни и танци, без които не може никой празник.

С тях сцената ще завладеят ФТА „Иглика“ - „Тракийска палитра“. В програмата са още изпълненията на ХПМ „Стефка Благоева“ и хор „Детска китка“.

И понеже възрастните също не спират да мечтаят, поздрав ще отправи Хорът на мъжете на Пловдив с диригент Милка Толедова. Във формацията пеят някогашните хлапаци от Хора на пловдивските момчета. 

Накрая деца и ръководители ще се съберат заедно на сцената. Защото за всеки успех е нужно дете, което да мечтае, добър учител - да го поведе, и хора, с които да споделя. Понеже ЦПЛР-ОДК е мястото, където се случва всичко това, ще прозвучи специална песен за него. Ще я изпълни Желязка Белчилова, която ръководи студио "Синтез" и е автор на текста. Музиката  пък е на Александър Леков. Почти са я научили и всички деца, които ще се включат на припева: "Невиждана магия с хората да споделя, от искра на искра радостта да разнеса". 

Освен своеобразния химн Педагогическият съвет е приел лого и знаме на ЦПЛР-ОДК-Пловдив, което ще се развее на Античния театър.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?