71

Колко дни ще е ваканцията за учениците? Обявяват до часове

Колко дни ще почиват учениците между първия и втория срок ще решават днес от 13 часа министърът на образованието и науката акад. Николай Денков и социалните партньори на заседание на отрасловия съвет. Преди дни министърът обяви, че ще предложи неучебните дни да са 9 - от 29 януари до 6 февруари, и учениците да се върнат отново в клас на 7 февруари.

"Една от причините да предлагам този период е заради очакванията тогава да е върхът на настоящата вълна. Ще има два ефекта едновременно - от една страна, учителите и учениците ще могат да се възстановят след натоварването от изпитванията и оформянето на оценките, а от друга, здравната страна ще бъде облекчена”, обясни министърът.234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
управление

управление

21.01.2022 | 13:06

Този министър показа, че не може да взима правилни и навременни решения! Все чака някой друг да решава вместо него.

Отговори
2 0
родител

родител

21.01.2022 | 09:03

Децата в частните училища започват часове в 9, така е и в повечето страни по света. Само тук, режимът от Соца продължава. Сутрин по тъмно и в студ, децата влачат тежките раници към класните стаи. После защо били уморени и без мотивация. А онези лелки от МОН почват работа ита в 10 сигурно.

Отговори
7 0
Кунчо

Кунчо

21.01.2022 | 08:33

Редно е междусрочната ваканция да е една седмица. Не само заради пандемията. На децата им разказват играта в края на срока - то класни, изпитвания, оформяне на оценки. Трябва да има почивка слет този зор.

Отговори
8 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?