46
Следвайте ни

Колко деца от Пловдивско се връщат в клас утре с тест

viber icon

Още 1132 деца от 1. до 4. клас в Пловдивска област ще се върнат утре присъствено на училище, след като родителите им са размислили и са  заявили съгласие да бъдат тествани за ковид след изтичането на първоначалния краен срок. Връщането в клас при условие за осигурена безопасна среда започна масово в понеделник и вторник и към онзи момент бяха съгласни родителите на 55,18% от децата от начален етап в областта. Утре предстои второто тестване по регламента.

В Пловдивско то ще се проведе в още 65 нови паралелки, които се връщат в класните стаи, след като с новите желаещи в тях делът на съгласните родители е надхвърлил 50%.

Днес Регионалното управление на образованието разпределя още 59 кутии с по 20 теста, които ще стигнат за 1180 деца допълнително. Училищата имат и резерв от 10%, добави началникът на Регионалното управление на образованието Антоанета Кръстанова.

Пловдивска област разполага с нужното количество и за изследването в понеделник.

Очаква се всеки момент да бъде включена и в графика за доставка на следващите пратки с антигенни щадящи тестове, които ще обезпечат процеса за още две седмици напред. Както "Марица" писа, вчера в базата на БЧК в Лозен пристигнаха 359 000 бройки, които вече се разпределят из цялата страна.

Снимка: Наташа Манева

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Дивна

Дивна

17.11.2021 | 16:33

А 5—12 клас кога? Родителите не сме даскали!!!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?