Следвайте ни

Колежът по икономика и администрация – гр. Пловдив предлага дистанционно обучение

viber icon

Колежът по икономика и администрация – гр. Пловдив успешно приключи проект BG051PO001-4.3.04 – 0027 „Развитие на електронни форми на дистанционно обучение в системата на Колеж по икономика и администрация”, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.


По проекта беше закупен скенер за дигитализация на налични учебници и помагала, с който наличните към момента на хартиен носител учебници и помагала да бъдат преобразувани в електронен вид. Оборудвани са три компютърни зали с проектори. Доставен е един сървър с необходимата конфигурация, на който е инсталирана платформа за електронно обучение - Blackboard Learn, също закупена по проекта.

С изпълнението на проекта КИА - Пловдив предлага на своите студенти електронни курсове в следните специалности: Бизнес администрация, Счетоводство и контрол, Финанси, Икономика на туризма, Маркетинг, Мениджмънт на обществения ред, като се предвижда разширяване на набора от специалности.

Създадено е електронно хранилище и всеки електронен курс в него съдържа: конспект по дисциплината, тестове, групови проекти, упражнения, домашни и курсови работи, контролни и други материали необходими за успешното му провеждане. В хранилището са интегрирани електронни и мултимедийни помагала и учебни материали по следните дисциплини: Микроикономика, Макроикономика, Корпоративни финанси, Маркетинг, Основи на управлението, Управление на човешките ресурси, Граматичен английски, Счетоводство, Основи на икономическата теория, Управление на качеството и Бизнеспланиране и прогнозиране.

В рамките на изпълнение на проекта е проведено обучение на преподаватели за интерактивни начини на преподаване и създаване на електронни и мултимедийни образователни материали в съответствие с последните тенденции в сферата на електронно образование и най-добрите световни практики.
Петстотин студента от КИА завършиха успешно отделни модули и дисциплини в дистанционна форма на обучение.

Рeализацията на проекта и резултатите от него ще помогнат на КИА - Пловдив да установи устойчиви позиции на пазара на водещите колежи в страната и чужбина, като предостави качествено образование, съответстващо на изискванията на пазара на труда воден от принципа за учене през целия живот.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

ЛОШО КУЧЕ

ЛОШО КУЧЕ

31.10.2014 | 08:49

Важното е да се вземат парите на студентите .

Отговори
0 0
Obuchenie

Obuchenie

27.10.2014 | 14:33

Не можем да говорим за предоставено качествено при дистанционна форма на обучение!

Отговори
0 0
bravo

bravo

24.10.2014 | 16:20

Bravo! Vse taka da se razvivate!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?