Следвайте ни

Кога децата минават на онлайн обучение КРИТЕРИИ

viber icon

Министерство на здравеопазването (МЗ) извади таблица с критериите. Най-важните показатели са процент отсъстващи деца. Ако те са 20% в паралелката или нагоре, тя автоматично остава да учи по домовете, независимо какви са медицинските причини.

Ако 15 процента от учениците в дадено училище отсъстват със симптоми, характерни за коронавируса, даскалото автоматично хлопва врати и се минава онлайн. Тоест, не е нужно всичките да са с коронавируса, а може да се окажат болни от грип.

Всяко училище е длъжно да информира веднага РЗИ, ако има повече от двама ученика със симптоми за COVID-19 в една паралелка или без значение колко на брой деца, ако засегнатите паралелки са две или повече.

Нещо много важно! Споменатите критерии за преминаване онлайн се прилагат , ако училището е от области от така наречените оранжеви или червена зони.

Двете оранжеви зони включват: наличие на огнища на заразата, заболяваемост и/или от 20 до 59,99 души на 100 000 и седмичен ръст от над 20 заболели на 100 000.

Червената зона се характеризира с повсеместно заразяване в района, над 120 заболели на 100 000, като тук ръстът им няма никакво значение.

Ивайло Йолчев

Ивайло Йолчев

Редактор

Ивайло Йолчев е работил във вестниците "7 дни спорт", "Планета спорт" и "Стандарт", агенциите Standartnews и OFFnews, както и в PR сферата. Носител на журналистическата награда "Черноризец Храбър" за 2011 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?