Следвайте ни

Кметът Здравко Димитров поведе първолаци към класните стаи ВИДЕО/СНИМКИ

viber icon

Кметът на Пловдив Здравко Димитров поведе към класните стаи тази сутрин първолаците от ОУ „Димитър Талев“. Градоначалникът хвана за ръчичка две дребни момиченца от I „б“, пременени за първи път с училищните униформи, за да ги преведе през школския праг.

Тържеството по откриването на учебната година в училището в Кючук Париж беше само за най-малките ученици и се проведе при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. 

144 първолаци положиха клетва да вървят уверено по пътя на успеха, след като чуха химна на България и за първи път химна на своето училище.  Останалите деца ще влязат в клас по-късно и по график.

„Бъдете здрави, усмихнати и не спирайте да учите, да мечтаете и да играете. Родители, направили сте правилния избор за училище. Имайте търпение, децата ви са в добри ръце. Колеги, вие наистина сте направили чудно място за тези деца. Вашата професия е благородна и не е лесна. Сейте семето на знанието, децата са прекрасни“, заяви в словото си кметът Здравко Димитров. 

Преди това той се срещна с шестимата преподаватели на първи клас, които му разказаха какви са предизвикателства през новата учебна година и споделиха вълнението си от първия учебен ден. „С вашата работа Вие градите основите на бъдещето. Преподаването е мисия. Всеки човек  има по един любим учител, когото цени и обича през целия си живот. Бъдете един от тях!“, пожела им кмета минути преди официалната церемония.

Директорката Ирина Чолакова благодари на Община Пловдив за навременната намеса и отпуснатите средства за ремонт на покрива на училището. Тя представи пред кмета и проект за обновяване на спортната площадка и изграждане на атлетическа писта, около училището, на която децата да тренират. С готовия проект училището ще кандидатства по различни проекти, за да може да го реализира в пълен обем. 

.Поздрав за началото на учебната година отправи и зам.-кметът на район „Южен“ Атанаска Тунтова, която прочете и поздравителен адрес от кмета Костадин Язов. 

ОУ „Димитър Талев“ е едно от най-големите в район „Южен“ и разполага с модерна и добре поддържана база. В него се обучават 960 деца в 39 паралелки от 100 преподаватели. 

Преди да поведе малките ученици към класните стаи, градоначалникът удари символично и първия звънец.

 В училището тази година има шест паралелки с първокласници, а общо учениците са 960.  

За пръв път училищния праг днес в  Пловдив прекрачиха общо 3100 първокласници. В града учебната година започнаха над 33 000 ученици от I до XII клас и около 700 пет и шестгодишни деца, разпределени в подготвителните групи, прекрачиха прага на класните стаи. Започна учебната година и във всички 52 общински детски градини. В тях към момента са записани 10 940 деца. От тях най-малките, 3-годишните деца, са 2700. 

Снимки от Валентина Биларева

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

партийна реклама

партийна реклама

15.09.2021 | 15:47

Като гледам снимките, "много стриктно" спазват противоепидемичните мерки! Скупчени, без маски! Кметът пак се опитва да прави предизборна реклама за партията си!

Отговори
1 0
Мани - Мани

Мани - Мани

15.09.2021 | 15:45

Този доскоро беше болен от КОРОНА 19 ,кога и как успя да се излекува ?

Отговори
1 1
Майничка

Майничка

15.09.2021 | 13:50

Без Здравко сме за никъде!

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?