Следвайте ни

Кметът Здравко Димитров: Дигиталната революция открои ролята на Учителя

viber icon

СКЪПИ УЧЕНИЦИ, УЧИТЕЛИ И РОДИТЕЛИ,

Настъпва първият ден от новата учебна година - 15 септември - ден, в който децата се завръщат в класните стаи след дълго прекъсване и месеци на дистанционно обучение, ден, в който емоциите със сигурност ще са по-големи, в който учителите ще срещнат очите на своите ученици, ще могат да усетят тяхното вълнение и да споделят техните мечти.

Този ден е значим за цялото ни общество, защото в годината на изпитания и в ситуация на епидемия от КОВИД ние трябва да продължим нормалния учебен процес и да гарантираме неговата безопасност. Всички сме убедени, че децата се справят по-добре, ако са в класните стаи, и затова сме направили необходимото да осигурим тяхната спокойна работа. Важно е да бъдем дисциплинирани - ученици, родители, учители и цялото общество. Нека спазваме необходимите мерки и внимателно следим обстановката.

Дистанционното обучение в общинските училища в Пловдив бе успешен тест за нашата технологична подготвеност, за нашата възможност да работим в новите условия и всички Вие - учители и ученици, се справихте прекрасно.

Дигиталната революция направи информацията и знанието достъпни, събра ги в телефона, но в този процес още повече се открои ролята на Учителя. Той е този, който може да преведе подрастващите през масивите от данни и да им помогне да ги разбират, отсеят и използват, да ги научи правилно и критично да подбират източниците си.

Вярвам, че всички ние, семейството и училището, ще направим така, че децата ни да се чувстват сигурни и успешни. Нека да търсим силните им страни, да ги подкрепяме, да им даваме увереност, че могат, и че всичко, което научават, ще им помогне в живота, за да вървят през него достойни и щастливи.

 На добър час!

 Бъдете здрави!

ЗДРАВКО ДИМИТРОВ,                                                                  

КМЕТ НА ОБЩИНА ПЛОВДИВ

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Кмете,

Кмете,

15.09.2020 | 15:55

Еее, ти само за телефон ли си чувал? Еее и всички знания в телефона, бре! И революция, дигитална, с телефона, ехааа, кмете...

Отговори
1 2
Мяу

Мяу

15.09.2020 | 10:41

Внимание ТРОЛ!!!!

Отговори
3 3
Мяу

Мяу

15.09.2020 | 10:40

Трол!!!!

Отговори
3 3
Мяу

Мяу

15.09.2020 | 10:39

Трол!!!!

Отговори
3 3
бау....

бау....

15.09.2020 | 09:24

здравко сещаш ли се за какво става въпрос!?!?! та и мнение и обяснение имаш?!?! този е супер куха лейка ...даже нормален разговор му е труден май и той като баце е еднокнижник.... общо взето около 500 думи му е речника....

Отговори
8 4
Хаха

Хаха

15.09.2020 | 10:46

Като ти гледам правописа май ти си еднокнижник!

Отговори
4 2
може и да имаш право

може и да имаш право

15.09.2020 | 15:50

Да, да, прав си. Ама и ти, не знам дали си ходил на училище. Да си чувал за правопис, главни букви, запетаи, точки...

Отговори
1 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?